61 Jenis Minyak Pati Singles

Di Young Living terdapat 2 jenis minyak pati iaitu Singles Minyak Pati (tanpa campuran) and Blends Minyak Pati (dengan campuran)

Minyak Pati Singles mempunyai 106 jenis untuk dipilih berdasarkan keperluan emosi dan fizikal seseorang. Tetapi di Malaysia hanya terdapat 61 jenis minyak Pati Single.

Dengan lebih daripada 20 tahun penyelidikan dan pengalaman, Young Living telah menyempurnakan proses proprietari Seed to Seal untuk memastikan bahawa minyak penting kami adalah yang terbaik. Dedikasi ini kepada kecemerlangan adalah apa yang membuatkan minyak penting kita menonjol dari selebihnya dan apa yang membuat perbezaan yang ketara dapat anda alami dengan setiap botol.

61 jenis Minyak Pati Single ialah :

 1. Basil eo – Sebagai sebahagian daripada Teknik Raindrop Young Living, minyak basil membawa kelegaan dan keseimbangan kepada badan. Basil mempunyai aroma kuat, pedas yang menyegarkan apabila digunakan secara topikal dan urut.
 2. Bergamot eo – Minyak pati Bergamot mempunyai bau cahaya yang terang dan menyegarkan yang memberikan aroma santai dan menyegarkan. Ciri-ciri antibakterianya menjadikannya alternatif yang sangat baik untuk penyahhidratan semula jadi dan peremajaan kulit.
 3. Black Pepper eo – Lada Hitam adalah wangi yang indah apabila digunakan secara aromatik. Menyediakan aroma tenaga atau pasangan dengan minyak lain seperti Peppermint, Wintergreen, atau Cengkeh (Clove).
 4. Blue Tansy eo – Walaupun minyak Essential Blue Tansy, annuum Tanacetum, dituai dari bunga kuning kecil dalam keluarga chamomile, chamazulene penyusun semula jadi berubah menjadi minyak pati yang sangat tulen yang berwarna biru kaya indah semasa proses penyulingan wap. Berasal dari Maghribi, tansy biru adalah botani yang jarang berlaku yang paling biasa digunakan untuk kegunaan mewah, kecantikan mewah.Selama bertahun-tahun, ahli-ahli Muda Hidup menikmati manfaat minyak pati Blue Tansy dalam beberapa campuran yang paling popular, termasuk Valor, Peace & Calming®, dan JuvaFlex®. Sekarang Blue Tansy boleh didapati sebagai minyak tunggal untuk anda meresap, menggunakan topikal, dan berkongsi!
 5. Carrot Seed eo – Dihasilkan daripada penyulingan benih tumbuhan lobak merah liar, Benih Carrot mempunyai aroma yang agak manis dengan nota herba yang bersahaja. Dicampur dengan Moisturizer di jadikan sebagai UV protection
 6. Cedarwood eo – Cedarwood mempunyai aroma cedar yang hangat. Ia santai dan menenangkan apabila digunakan untuk urutan. Cedarwood mempunyai sejarah penggunaan yang panjang sebagai ramuan bermanfaat dalam persediaan kosmetik untuk kulit berminyak. EO ini juga membantu untuk menghilangkan ‘bad memory’ yang tersimpan dalam minda dan anggota badan kita
 7. Cinnamon Bark eo – Cinnamon Bark mempunyai aroma panas dan pedas yang dikatakan membuka kunci perasaan yang berlimpah. Ramai menggunakannya secara aromatik untuk nada yang hangat, menarik
 8. Cistus eo – Minyak pati Cistus berasal dari keluarga tumbuh-tumbuhan yang dipanggil rockrose, yang terkenal dengan semak-semak yang indah dan aroma seperti halus, madu. Aroma, berkayu, aroma resin minyak pati cistus mempunyai banyak sifat menenangkan.
 9. Citronella eo – Minyak pati Citronella sangat sesuai untuk diffusing dalam rumah untuk menyegarkan udara. Sangat bagus untuk mematikan serangga yang menyerang tanaman. Mereka yang ada nyamuk dirumah atau lalat, wajib diffuse EO nie setiap hari pagi dan malam
 10. Clary Saga eo – Clary Sage mempunyai aroma herba yang hangat, hangat, herba yang menaikkan dan membuatnya menjadi minyak yang hebat untuk wanita. Buat Wanita istimewa
 11. Clove eo – Cengkeh adalah aroma yang manis dan pedas yang merangsang dan menghidupkan semula. Bahan penting dalam campuran Pencuri kami kerana ciri-ciri semulajadi yang indah, unsur-unsur utama Clove adalah eugenol, yang melindungi dari kerosakan alam sekitar.
 12. Copaiba eo – ‘Tapped’ terus dari pokok copaiba di Brazil, minyak ini menyokong tindak balas semulajadi terhadap kerengsaan. Ia juga boleh digunakan untuk menenangkan ketidakselesaan kecil. EO ini mampu bertindak sebagai ubat penahan sakit.
 13. Cypress eo – Cypress adalah aroma yang segar, herba, sedikit malar hijau yang menyegarkan, mengembalikan, dan nada. Nyaman semasa musim sejuk, dan baik untuk kulit berminyak dan bermasalah.
 14. Dorado Azul eo – Salah satu minyak penting terbaru dari Ecuador, Dorado Azul adalah eksklusif untuk Young Living. Ia mempunyai bau herba dan digunakan untuk kegunaan topikal atau aromatik. EO ini mampu membantu melegakan batuk.
 15. Eucalyptus Blue eo – Eucalyptus Blue ditanam dan dituai di Ecuador. Minyak pati ini mengandungi tahap tinggi eucalyptol dan alfapinena yang kuat.
 16. Eucalyptus Radiata eo – Eucalyptus Radiata adalah bahan utama dalam campuran minyak Pencuri Muda Hidup kerana pelbagai jenis pemurniannya. Minyak ini mengandungi citral, konstituen yang dikenali untuk kebolehan pembersihannya.
 17. Fennel eo – Fennel mempunyai aroma yang manis dan pedas yang mempunyai sejarah panjang yang menggalakkan perasaan mendatar. EO ini membantu sekitaranya ibu – ibu mengalami masalah pengeluaran susu
 18. Frankincense eo – Kemenyan mempunyai aroma manis, hangat, balsamic yang merangsang dan meningkatkan. Frankincense juga merupakan bahan berharga dalam produk penjagaan kulit untuk kulit yang menua dan kering.
 19. Geranium eo – Geranium mempunyai bau yang mengagumkan, menenangkan, berbunga. Ia sangat baik untuk kulit dan minyak ini memberi manfaat kepada wanita. Dijadikan perfume untuk Wanita dan bagaikan SPA dirumah
 20. German Chamomile eo – German Chamomile mempunyai aroma yang menenangkan yang membantu menghasilkan perasaan damai dan kesabaran. Minyak ini boleh digunakan dengan kemas atau sebagai sebahagian daripada urutan ke kawasan yang dikehendaki.
 21. Ginger eo – Halia mempunyai wangian hangat, pedas yang bertenaga dan menaikkan semangat. Secara tradisional, minyak halia telah digunakan untuk menenangkan ketidakselesaan kecil.
 22. Goldenrod eo – Top bunga berbunga Goldenrod disuling untuk menghasilkan minyak wangi ini, yang telah digunakan secara tradisional untuk aroma yang menenangkan dan santai. Mereka yang alami masalah Libido, boleh la menggunakan EO ini bagi membantu mengatasi masalah itu
 23. Grapefruit eo – Buah aroma yang manis, jeruk nipis adalah menggembirakan dan menggiatkan. Kaya dengan antioksidan d-limonene yang kuat, ia adalah baik untuk kulit, dan seperti minyak sitrus yang banyak ditekan sejuk, ia mempunyai ciri-ciri detoks unik. EO ini membantu penurunan berat badan dan craving pada makanan. Pemecahan lemak yang berkesan
 24. Helichrysum eo – Bunga Helichrysum yang biasa dikenali sebagai Everlasting and Immortelle mengandungi sifat pemulihan sambil memberikan sokongan yang sangat baik kepada kulit, menjadikannya bahan penting dalam beberapa campuran eo Young Living
 25. Hinoki eo – Minyak pati Hinoki berasal dari Cypress Jepun. Hinoki dianggap kayu berkualiti tinggi dan salah satu daripada “Five Sacred Trees of Kiso”. Secara sejarah, minyak Hinoki melegakan badan dengan aroma lemon yang menyegarkan dan menyegarkan.
 26. Hyssop eo – Hyssop, minyak alkitabiah yang juga suci kepada orang-orang Yunani kuno, mempunyai aroma yang segar dan berkayu yang sedikit manis. Hyssop diperhatikan kerana sifat pemurniannya (purifying properties).
 27. Idaho Balsam Fir eo – Idaho Balsam Fir adalah minyak konifer yang disuling di utara Idaho yang mempunyai aroma menyegarkan dan menaikkan semangat. Digunakan dalam urutan, ia mempunyai kesan menenangkan pada ketidakselesaan selepas bersenam.
 28. Idaho Blue Spruce eo – Idaho Blue Spruce adalah minyak eksklusif yang disuling secara langsung dari ladang St. Maries Young Living di Idaho. Minyak yang hebat ini mengandungi peratusan tinggi alpha-pinene dan limonene, dengan aroma hijau yang menyenangkan dan santai. EO ini membantu menenteramkan perasaan marah si suami dan membantu meningkatkan libido suami
 29. Jade Lemon eo – Jade Lemon ™ mempunyai aroma limau-limau yang unik yang baik dan menarik. Jade Lemon mengandungi tahap tinggi d-limonene. Minyak ini menyokong kesihatan kulit dan berguna untuk membersihkan, detoksifikasi, dan membersihkan.
 30. Jasmine eo – Dianggap sebagai eksotik dan romantis, Jasmine menyokong kesihatan kulit dan digunakan dalam beberapa produk penjagaan diri Young Living.
 31. Juniper eo – Aroma Juniper yang bersahaja dan bersahaja mewujudkan suasana yang damai ketika diffused.
 32. Kunzea eo – Sebuah semak asli yang tumbuh liar di sepanjang pantai selatan Australia dan Tasmania, kunzea telah digunakan selama berabad-abad oleh budaya asli. Tanaman kunzea, dengan puncak bulunya dan bunga aneh, lazimnya disebut sebagai “White cloud (awan putih).”Minyak pati Kunzea yang diekstrak mempunyai sifat dan kegunaan yang setanding dengan minyak Pokok Teh tetapi menawarkan aroma yang lebih menyenangkan dan sensasi yang lebih ringan apabila digunakan secara topikal. Ia mengandungi paras alpha-pinene dan eucalyptol yang tinggi, jadi ia berfungsi untuk membantu menenangkan otot-otot yang lelah dan mengurangkan penampilan cacat. Apabila tersebar, ia membantu mewujudkan suasana santai dan mencipta pengalaman pernafasan yang menyegarkan.
 33. Lavender eo – Lavender mempunyai aroma herba segar, manis, bunga yang menenangkan dan menyegarkan. Ia adalah yang paling serba boleh dari semua minyak pati, tidak ada rumah harus tanpa ia. Lavender sangat dihargai untuk kulit dan kecantikan.
 34. Lemon eo – Lemon mempunyai aroma sitrus yang kuat, bersih dan bersih yang menghidupkan dan menaikkan semangat. Ia terdiri daripada 68 peratus d-limonene, antioksidan yang kuat.
 35. Lemon Myrtle eo – Aroma segar Lemon Myrtle adalah menaikkan dan menyegarkan. EO ini dapat membantu melegakan batuk, masalah respiratory dan juga sebagai aid untuk tidur. Ianya sesuai untuk newborn babies
 36. Lemongrass eo – Lemongrass mempunyai aroma cahaya, segar, jeruk dengan aroma tanah. Menyegarkan, meremajakan, merangsang dan mengimbangi apabila digunakan secara topikal. EO ini membantu mengurangkan bengkak, dijadikan minyak urut, mengeluarkan angin, dan juga memprotect diri dari digigit nyamuk bila di kebun, ditaman mahupun semasa camping
 37. Lime eo – Lime telah dicari untuk aroma citrus yang menyegarkan dan bertenaga. Ia boleh memberikan perlindungan antioksida.
 38. Marjoram eo – Marjoram mempunyai aroma berkayu, pedas, camphoraceous. Minyak menenangkan, ia mempunyai kesan pemanasan pada kulit dan memberikan urutan yang menenangkan.
 39. Melaleuca Alternifolia eo – Melaleuca Alternifolia, yang dikenali sebagai minyak pokok teh, sangat dianggap sebagai minyak penting dengan pelbagai kegunaan. Minyak ini boleh digunakan dalam penjagaan kulit untuk kesan pembersihannya.
 40. Melissa eo – Melissa adalah tinggi dalam citral, satu konstituen yang dikenali untuk sifat pemurnian dan pembersihannya. Ia mempunyai bau yang ringan, segar, ringan yang menguatkan dan menghidupkan semula, tetapi menenangkan dan menenangkan kulit.
 41. Myrrh eo – Minyak alkitabiah kuno, Myrrh mempunyai sejarah panjang penggunaan dalam penjagaan kulit untuk faedah pemulihannya untuk penuaan dan kering, kulit pecah. Hari ini, Myrrh juga digunakan secara meluas dalam produk kebersihan mulut.
 42. Myrtle eo – Myrtle mempunyai bau yang segar, segar, herba, mirip dengan kayu putih. Menyokong kulit dan rambut. Myrtle mempunyai anggaran ORAC daripada 253,512 (TE / L).
 43. Northern Lights Black Spruce eo –  Minyak berasal dari Ladang  Northern Lights yang baru di Young Living terletak di British Columbia, Kanada. Meredupkan bau yang kaya, berkilauan dan menyegarkan semasa meditasi untuk mewujudkan suasana aromatik segar.
 44. Nutmeg eo – Nutmeg mempunyai aroma hangat, pedas yang bertenaga dan menaikkan semangat. Nutmeg bercampur baik dengan minyak lain seperti Orange, Clary Sage, mana-mana Eucalyptus, dan Halia.
 45. Ocotea eo – Diambil dari pokok Ecuador, Ocotea mempunyai ciri pembersihan dan pembersihan semula jadi. EO ini berfungsi membantu dalam mengawal bacaan diabetik.
 46. Orange eo – Orange mempunyai aroma yang kaya dan sihat yang memberikan pengaruh yang menggembirakan dan santai. Ia kaya dengan antioksidan d-limonene yang kuat.
 47. Oregano eo – Pemanasan pada kulit, Oregano adalah sebahagian penting Teknik Raindrop Young Living dan dikenali sebagai minyak pemurnian.
 48. Palo Santo eo – Palo Santo bermaksud “holy wood (kayu suci) ” atau “sacred wood” yang berasal dari Bursera graveolens spesies genus, spesies yang sama seperti Frankincense. Ia mengandungi 75% -76% d-limonene dengan aroma balsamic dan aroma manis sambil menyediakan sifat menenangkan dan pembersihan.
 49. Patchoulli eo – Minyak pati nilam boleh digunakan secara topikal untuk memperbaiki penampilan kulit kering dan merupakan pelengkap ideal apabila ditambah kepada produk penjagaan kulit kegemaran anda. Selaraskan minyak ini untuk wangian yang menenangkan, santai dan aman. EO ini digunakan dalam pembuatan minyak wangi
 50. Peppermint eo – Peppermint adalah salah satu herba yang paling tua dan paling dihormati. Peppermint mempunyai aroma yang kuat, jelas dan minty dan memberikan sensasi penyejukan.
 51. Rose eo -Rose sangat berkhasiat dan memberi manfaat kepada kulit. Dua puluh dua paun kelopak mawar disuling untuk setiap botol minyak 5 ml yang dihasilkan.
 52. Rosemary eo – Rosemary mempunyai aroma yang segar, herba, manis, sedikit ubat. Meningkatkan dan menghidupkan semula minyak penting.
 53. Royal Hawaiian Sandalwood eo – Royal Hawaiian Sandalwood mempunyai aroma yang kaya, manis, hangat, dan berkayu yang sensual dan romantis. Minyak ini menaikkan semangat dan santai dan dinilai dalam penjagaan kulit untuk sifat pelembabnya.
 54. Sacred Frankincense eo – Minyak esensial minyak wangi berasal dari pohon frankincense Boswellia sacra, tumbuh dan disuling di Oman dan dianggap sebagai dunia yang paling jarang, yang paling dicari aromatik wujud.
 55. Sacred Sandalwood eo – Pelbagai jenis cendana ini berasal dari India tetapi ditanam dan ditapis di ladang rakan kongsi kami di pedalaman utara tropika Australia. Minyak pati Sandalwood memberikan aroma yang hangat, hangat, ringan, dan manis, sambil menawarkan pelbagai manfaat kulit. Sandalwood adalah nota asas yang dikenali di banyak parfum dan wangian. Aroma yang terang dan hangat adalah pelengkap sempurna untuk rawatan spa yang memanjakan, masa istirahat, yoga, dan meditasi. Ia juga boleh membantu anda menawan semula kualiti kulit yang lebih muda dan meningkatkan kulit dan produk rambut kegemaran anda.Untuk memastikan minyak yang paling tulen, yang paling tulen mungkin, minyak pati Minyak Sandalwood yang Muda Kehidupan itu berasal dari spesies pokok album yang sangat dicari oleh Santalum yang ditransplantasikan dari rumah asalnya di India ke ladang rakan kongsi kami di Australia, yang mempunyai landskap dan iklim yang sama. Dari sana, setiap langkah proses penanaman dikawal dan dipantau dengan teliti mengikut garis panduan Seed to Seal yang ketat.
 56. Spearmint eo – Minyak pati spearmint kaya dengan antioksidan yang disulingkan dari daun dengan cendawan, sedikit bau buah yang lebih lembut daripada Peppermint.
 57. Tangerine eo – Tangerine mengandungi konstituen d-limonene, antioksidan yang kuat yang melindungi daripada kerosakan alam sekitar. Tangerine adalah minyak yang sangat baik untuk membantu anda meningkatkan dan menyegarkan.
 58. Thyme eo – Secara tradisinya, Thyme dianggap sebagai sifat pembersihan dan digunakan untuk melindungi dari kerosakan alam sekitar.
 59. Vetiver eo – Minyak Vetiver berasal dari rumput yang berasal dari rantau tropika di Asia dan mempunyai aroma yang eksotik dan eksotik. Ia adalah sulingan uap dari akar tumbuhan, memberikannya bau hangat, kayu yang telah digunakan untuk harumannya sejak zaman purba. Minyaknya masih popular hari ini, dan menggunakan minyak Vetiver termasuk colognes dan wangian-terutama untuk lelaki-serta sabun dan pelembab.Minyak pati Vetiver juga hebat untuk kerja-kerja dan kawasan kajian, kerana aroma kompleksnya membantu mewujudkan persekitaran yang menaikkan semangat. Kerana kelikatannya, disarankan agar pengguna mencairkan minyak penting Vetiver dengan minyak pembawa sebelum menggunakannya dalam penyebar.
 60. Wintergreen eo – Wintergreen Muda Hidup mengandungi metil salisilat semulajadi, yang dianggap sebagai ciri-ciri yang menenangkan, terutamanya apabila digunakan dalam urutan.
 61. Ylang Ylang eo – Ylang Ylang adalah wangian manis, lembut, bunga yang menjadikannya kegemaran romantis. Ylang Ylang sangat menenangkan dan santai.

note : eo stand for Essential Oils