5 Jenis Beg Tangan Popular

Assalammualaikum.

Sempena lagi 10 hari nak Raya, Aju nak share tentang pemilihan beg tangan yang sesuai dengan anda. Terdapat 5 popular beg tangan yang sering di gayakan oleh kaum wanita.

1. Clutch beg

Clutch begBeg jenis Clutch nie bersaiz kecil dan sederhana besar. Ianya tidak mempunyai tali kerana digunakan genggaman tangan. Boleh dibawa ke majlis-majlis formal dan kenduri. Hanya perlu simpan bedak compact, lipstik, minyak wangi dan handphone.

 

 

 

2. Shoulder beg

shoulder beg  Beg shoulder nie beg galas di atas  bahu. Jenis beg nie mempunyai satu atau dua tali. Sangat    sesuai untuk dibawa bersantai, majlis yang tidak formal dan keluar pergi shopping.

 

 

 

3. Satchel beg

satchel begBeg  nie ialah beg ulit dam yang mempunyai bahagian bawah yang rata. Bentuk beg nie berpotongan empat segi dan mempunyai dua tali

 

 

 

4. Evening beg

Evening begEvening beg nie mempunyai manik dan batu mewah menarik. Bentuknya seperti clutch. Yang membezakannya ialah beg nie mempunyai tali, rantai panjang atau wristlet

 

 

5. Tote beg

tote begRamai wanita suka beg nie. Beg nie boleh bawah masuk laptop dan kertas-kertas kerja kerana beg yang bersaiz besar, bertali pendek dan terbuka tanpa zip.

 

 

 

 

 Cara yang sesuai untuk menyimpan beg tangan adalah memasukkannya ke dalam beg kanvas dan disimpan ke dalam  almari yang bersesuaian.

Saya berharap  agar perkongsian yang serba sedikit nie membawa manfaat kepada anda.

Sekian,

Aju

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *