Lelaki dan Wanita

Surat terbuka buat BFF

Assalammualaikum BFF, Kehadiran awak sejak 2 tahun lepas bermula sebagai strangers, rakan sepasukan dan terus menjadi seorang kawan. Kita raikan sebuah persahabatan sehingga kini. Tapi setiap hari kita jadi semakin rapat dan rapat tanpa disedari. Pelbagai cerita kita kongsi bersama dan bermacam lagi. Saya raikan ‘persahabatan’ ini hari demi hari, minggu demi minggu dan bulan […]... Read More
Haven Diffuser Sweet Aroma Diffuser Ember Terracota diffuser Owl Diffuser Aria Diffuser Desert Mist Diffuser PreMex SignUp PreMex-SignUp-1

6 Pilihan PremEx untuk Member SignUp. 10% Diskaun Menanti beserta Voucher.

Bulan March nie sempena Quarter 1 tahun 2022, Young Living keluarkan 6 pilihan PremEx untuk semua bakal- bakal menjadi Ahli Young Living dibawah empayar OilersJourney. Dalam Young Living nie, kita ada pelbagai group dan salah satu nya ialah empayar OilersJourney dan saya ialah founder nya. Kenapa nama OilersJourney? Sebab setiap Ahli saya, mempunyai jalan cerita […]... Read More
Masa Depan Librarian

Masa Depan Sebagai Librarian/ Pustakawan

Terima kasih pada Nur Farisya Hana yang bertanya soalan ini di dalam entri blog saya [ Kerjaya sebagai seorang Pustakawan ] . Pertanyaan seperti ini : Tumpang tanya,apalagi kerja yang dilakukan oleh seorang librarian?Saya masih bingung nak jadikan pekerjaan apa sebagai cita-cita saya.Antara pilihan saya sekarang niadalah sebagai seorang librarian. Saya masih was-was apabila mak […]... Read More
Post Lelaki dan Wanita

Sejauh mana Lelaki dan Wanita boleh berkawan?

Perasaan yang hadir pada seorang wanita kepada seorang lelaki itu sangat unik. Kadang- kadang terasa malu pun ada. Dah tua- tua baru nak rasa perasaan begini. Mungkin ini dikatakan Allah pertemukan kita dengan orang yang tepat pada masa yang tepat. Adakah ini permulaan journey saya di umur 40s. Permulaan sebuah kehidupan dan pembukaan buku baru […]... Read More
PreMex-SignUp_Online-Consultation

3 perkara perlu dilihat sebelum mendaftar menjadi Ahli YL

Terdapat 3 perkara yang perlu diteliti sebelum mendaftar menjadi Ahli Young Living. NO 1 : Pilih Wakil Young Living Ini adalah sangat penting. Kerana ramai yang memberi janji- janji palsu. Mereka yang mahu mendaftar, terpedaya dengan barangan percuma yang diberikan semasa pendaftaran, tapi terlupa pada Konsultasi dan Guidance selepas menjadi Ahli YL. Terdapat banyak Ahli- […]... Read More
4354EBEA-3A10-4DE5-949D-7AD2506037BA D4FE4AEE-5E52-45BE-9BFA-AEE987029129 E9D45847-2E3E-405D-87AF-F7378AB2887E 010DB145-30B8-42A3-B905-24024272F9A2 38D57790-F820-4BEF-9CDA-346C323B48D5

Daftar Ahli YL bersama OilersJourney – Apa Istimewanya?

Siapa yang dah daftar Ahli dengan Aju dibawah empire OilersJourney ? Bulan June paling istimewa. Aju start kan semula program Daftar dan Get Free Gift. Bulan June, sesiapa yang Daftar dengan pakej ViP akan menerima Free Gift berupa Beg Velvet istimewa yang ada Logo Young Living. Apa Istimewa join Ahli dengan OilersJourney. Free Gift untuk […]... Read More
PPP-oils

Nak Period, Satu Badan Tak Selesa

“Aduh, sakit nya badan. Rasa nak demam pun ada, Lenguh sendi semua, dan abdomen rasa sangat tidak selesa. “ Pastinya semua dari kita wanita, pasti alami keaadaan seperti ini setiap bulan. “Jangan mandi malam cucu. Nanti sakit badan. Badan nak guna lama” . Ini antara pesanan nenek dulu. Bila dia telepon pukul 8 malam, cucu […]... Read More
Cinta untuk Dimiliki Cinta-untuk-Dimiliki-1

Adakah kau rasa seperti yang aku rasa

Karakter si lelaki ini yang berlagak pada mulanya tapi itu adalah first impression. Ingatkan di dalam hati, kita as human being mesti akan ada first impression sebelum ada second thought. Ini yang terjadi pada diri ini buat pertama kali. Tapi lama kelamaan bila telah mengenali secara dekat, baru terkeluar karakter yang sebenar. Ianya bukan ‘berlagak’ […]... Read More