Anak risau ibu kena strok kerana hipertensi

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera semua….

Hipertensi dan Strok antara penyakit yang paling digeruni oleh semua orang samaada orang tua ataupun orang muda. Penyakit ini saling kait mengait kerana bila seseorang itu menghidapi hipertensi terlampau, ianya akan menyebabkan saluran darah ke otak dan seluruh badan akan terganggu serta menyebabkan tekanan jantung berdegup dengan berlebihan. Tekanan darah bagi orang dewasa yang normal ialah 120/70 mmHg tetapi bagi pesakit yang alami hipertensi,  tekanan darah akan naik secara mendadak dan melepasi tahap bahaya.

Jika hipertensi ini  tidak dikawal, maka ianya akan menyebabkan berlakunya strok. Strok berlaku kerana di otak kita terdapat banyak pembuluh darah. Jika pembuluh darah ini pencah, maka akan terjadinya strok samaada separu badan ataupun seluruh badan.

menakutkan bukan? Ini lah yang terjadi kepada seorang ibu. Ibu ini mulanya menghidapi Hipertensi dan lama dibiarkan maka ibu ini nyaris-nyaris terkena strok. Tetapi kerana tindakan pantas seorang anak ini, ibunya terselamat dari serangan Strok. Anak mana yang tak sayang ibunya. Alhamdullilah beliau cepat beri ibunya sirap merah Vivix.

Ini testimoni nya untuk bacaan dan tatapan semua..

Testimoni Hipertensi dan Strok sihat dengan Vivix
Testimoni Hipertensi dan Strok sihat dengan Vivix

Berminat untuk milikinya, boleh watsapp kepada Aju 012-4318211

ataupun pm di facebook Aju Atelier dan IG di Aju Pakar Vitamin

 

Sekian, Terima Kasih

Aju

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *