Cegah Strok dengan Suplemen Shaklee

Strok tidak mengira jantina dan umur

Sesiapa sahaja boleh kena strok kalu kesihatan tidak dijaga dari awal lagi. Strok juga dikenali sebagai Angin Ahmar. Strok bermula dari strok kecil yang dikenali sebagai mini stroke atau pre-stroke.


Kenapa terjadinya Strok?

Strok terjadi disebabkan oleh 2 perkara iaitu pendarahan di dalam otak atau blood clod dalam saluran darah ke otak yang membuatkan darah terhenti dan berkurangan. Disebabkan itu sel- sel otak boleh mati kerana kekurangan oksigen.

Simptom Strok

1. Kebas, lemah anggota badan atau paralyse di muka, tangan dan kaki. Ianya terjadi pada satu bahagian anggota badan sahaja. 

2. Pesakit strok tidak dapat bertutur dengan lancar dan pertuturan sukar difahami

3. Pesakit akan mengalami penglihatan yang kabur dan kurang jelas

4. Pesakit akan merasa loya, tidak dapat mengimbangi badan ketika berjalan dan berdiri.

5. Pesakit akan terasa seperti hendak pengsan dan tiba-tiba penglihatan blackout.

Cara Pencegahan Strok?

1. Menjaga Diet

Pesakit perlu banyak makan buah- buahan, sayur-sayuran, ikan dan herba seperti Bawang Putih. Buah orange, buah bercitrus dan fiber juga dapat mengurangkan strok.
Elakkan makan daging, tepung dan gula. Tiga makanan ini dapat meningkatkan  risiko strok.
 

2. Kurangkan berat badan

Pesakit perlu mengurangkan berat badan (obesiti). Obesiti adalah punya kebanyakkan dari kita mengalami strok. Ini disebabkan jantung tidak dapat berfungsi dan makanan yang dimakan tidak berkhasiat. Di zaman moden nie ada suplemen untuk kurus dengan cara yang sihat. Anda boleh ambik Alfalfa dan Lecithin atau Herb-Lax dan Lecithin. Suplemen nie akan membakar dan membuang lemak dari badan. 

3. Kurangkan hypertension

Pesakit perlu pandai menjaga dan mengawal stress. Jika hypertension tidak dikawal, strok akan melanda. Ini disebabkan bila kita stress urat dibelakang tengkok akan menegang dan salur darah akan tegang. Ini boleh membuatkan urat putus dan membawa maut. Untuk mengawal stress ambiklah suplemen B-Complex. B-Complex membantu dalam stress anda dan anda akan rasa tenang. 

4. Kurangkan Kolesterol

Kolesterol dapat membuat kan pengaliran darah tersekat. Dengan itu kawal permakanan dan diet harian. Untuk menurunkan kolesterol dan mengawal kolesterol ambiklah Phytocol dan Omega. 

5. Berhenti merokok

Pesakit yang merokok berisiko tinggi untuk kena strok. Kerana bahan kimia dari rokok telah meresap didalam tubuh dan darah. So berhenti merokok secepat mungkin. Suplemen VIVIX dapat membantu menghentikan ketagihan rokok. 

6. Berhenti pengambilan Alkohol 

Bagi yang bukan muslim, sila berhenti Alkohol. Alkohol boleh merosakkan sel-sel di otak. 

Suplemen untuk mencegah Strok

Jika ada ahli keluarga kita mempunyai history mempunyai strok, kita perlu menjaga dan mencegah sebelum terlambat. Bagi sesiapa yang telah menghidap strok samaada strok kecil atau strok yang lebih teruk, ini bukannya penamat untuk anda. Kita perlu berusaha merawat untuk jangka masa panjang dengan suplemen SHAKLEE. Ubat doktor hanya lah untuk merawat untuk jangka pendek saja. Tapi kita perlu sayangi diri kita tanpa bergantung kepada ubat doktor sahaja. 
Antara suplemen yang terbaik untuk pesakit strok dan untuk mereka yang ingin mencegah dari terkena strok adalah:
1. Multivitamin Vita-Lea Shaklee
VitaLea Shaklee ini adalah suplemen pertama yang dicipta didunia. Perkataan Vita-Min datangnya dari Shaklee. VitaLea ini mengandungi 30 nutrien lengkap yang diekstrak dari sayur-sayuran, buah-buahan, 12 jenis vitamin dan 7 mineral. 
VitaLea ini disaluti dengan Spirulina. Ianya pantas untuk larut didalam air dan badan kita. Pemprosesan VitaLea mengunakan teknologi Explo-Tab.
Pada tahun 2000, VitaLea telah dipilih oleh Center for Science Amerika Syarikat sebagai The Best Multi Vitamin di Public Interest.
Ujian klinikal yang dijalankan menunjukkan, jika kita mengambil VitaLea secara konsisten selama 1 tahun, kita dapat mengurangkan 65% badan dari dijangkiti penyakit. 
Kelebihan VitaLea adalah meningkatkan sistem imun, melindungi organ-organ dalaman dan memberi tenaga serta mencegah kanser dan sirkulasi darah yang teratur. 
Nutrisi yang terdapat didalam VitaLea boleh melawan kanser, meningkatkan sistem imun, melancarkan pengaliran darah, mengelak darah beku, antioksidan, merawat kekejangan, kebas dan bertindak melindungi sistem saraf. Antara nutrisinya ialah Vitamin A, D, ,C, E, Asid Folic, Vitamin B1, B2, B6, B12, B5, Zinc, Kalsium dan banyak lagi. 
Untuk mencegah dan merawat Strok, vitamin yang perlu ialah B6. B12 dan Asid Folic. So, VitaLea adalah yang terbaik. 
2. OmegaGuard Shaklee
OmegaGuard mempunyai EPA dan DHA yang boleh menentang thrombosis, tekanan darah tinggi yang lebih rendah dan kepekatan darah, melincirkan salur darah dan peredaran darah yang lancar. Ia juga boleh merendahkan kolesterol, prmbekuan darah dan lain-lain lagi. 
Kita perlu menjaga kesihatan selagi belum terlambat. Dan jika anda telah menghidap strok dan penyakit lain, jangan berputus asa. Allah tidak suka dengan umatnya yang berputus asa. Kita perlu berusaha untuk ikhtiar mencari penyembuh. 
Insyaallah dengan suplemen SHAKLEE terbaik dan ianya dapat membantu memberi kita kesihatan yang berpanjangan. Ianya telah terbukti berkesan. 
source: http://www.raysahelian.com/stroke.html
Salam Sayang
Aju@Azura
Tel: 012-4318211 (watsapp/ telegram/ wechat/ sms)
Email: ajuatelier01@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge