Chicken Pox dan Krim Herbal Blend

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera semua!

Musim panas ini ramai antara customer Aju, anak -anak mereka terkena jangkitan Demam Campak. Nama lain untuk Demam Campak ialah Chickenpox, Measles dan Varicella. Banyak pantang larang perlu dijaga semasa anak atau ahli keluarga kita kena Campak. Aju masa tingkatan 5 kena Campak. Nie sebab berjangkit dengan adik-adik. Masa kena campak tue, adoiiii badan semua sakit terutama tulang. Pastu gatal memang tak ingat.  Nak makan pun susah sebab takut ada kesan campak di badan dan muka.

Sebelum Aju ceritakan lebih lanjut mengenai Campak nie, jom kita baca mengenai apa itu campak.

Apa Itu Chickenpox?

Chickenpox ini menyebabkan seluruh badan naik bintik- bintik merah. Bintik ini ada yang besar, kecil, dan juga berair. Terdapat pelbagai jenis campak. Campak yang naik akan membuatkan sendi kita sakit kerana ianya akan effect seluruh sendi. Selain itu badan akan jadi gatal- gatal. Traditional orang india yang di ikuti sehingga sekarang ialah, seseorang yang kena Campak nie perlu tidur diatas Daun semambu dan bila gatal ambil Daun Semambu nie sabu seluruh badan. InsyaAllah gatal reda sikit.

4 cara Campak merebak

Seseorang itu boleh di jangkiti Chickenpox melalui:

  1. Selsema (sneezes)
  2. Batuk
  3. Berkongsi Makanan dan Minuman
  4. Jika terpegang mereka yang menghidapi chickenpox pada saat chickenpox tue hendak kering

3 peringkat Demam Campak

Peringkat pertama dimana Chickenpox simptom akan mula dari 14 ke 16 hari selepas berhubung dengan mereka yang menghidapi virus ini.

Seseorang itu akan rasa sakit, demam, tiada rasa nak makan, sakit kepala, batuk  dan sakit tekak.

Peringkat kedua dimana Bintik- bintik merah akan keluar selepas 1 atau 2 hari selepas peringkat pertama.

Peringkat ketiga terjadi selepas 1 ke 2 hari dari peringkat kedua. Masa ini semua akan keluar dan sesetengah bintik akan mula pecah, gatal dan kering. Bintik- bintik merah baru akan naik setiap hari sehingga hari kelima sehingga hari ketujuh.

Peringkat ini akan berakhir selepas hari ke sepuluh. Selepas hari kesepuluh, anak-anak dan diri anda dapat pergi kesekolah dan bekerja.

Hilangkan Parut dan Gatal- Gatal

Aju masih ingat lagi, dulu masa kena campak, nenek Aju akan Daun semambu di letak kan di bawah kain untuk Aju tidur. Pastu bila di akhir- akhir campak, Nenek akan masak kacang soya. air kacang soya nie dibuat mandi. Katanya tak nak bagi badan ada parut campak. Lepas tue, makan tak boleh makan kicap. Nanti kesan campak tue akan jadi hitam.

Macam- macam kan……Itu lah traditional zaman atuk dan nenek kita.

Tapi sekarang zaman moden. Kita perlu carikan Alternatif. Bukan untuk gantikan traditional, tapi untuk bagi kesan yang lebih cepat. Alternatif yang Aju maksudkan ialah Krim Putih Herbal Blend. Krim nie krim serbaguna.

Fungsi Krim Putih Herbal Blend

Krim nie krim serbaguna yang tiada bahan kimia. Cukup bagus membantu untuk di sapu untuk menghilangkan gatal- gatal serta parut- parut chickenpox. Ianya tidak berminyak dan berbau. Bahan- bahan digunakan semua dari tumbuh- tumbuhan antaranya ialah :

  1. Zea Mays – Minyak Jagung
  2. Asculus Hippocastanum Seed Extract- Kacang Kuda
  3. Rosmarinus Officinalis – Rosemary
  4. Charmomilla Recutita Flower Extract
  5. Shea Butter

Ada banyak lagi bahan- bahan di dalam nya. Semua nya dari bunga dan buah- buahan.

Selamat kan… Boleh digunakan untuk baby sehingga orang tua. Kegunaanya banyak tak terhingga. Bukan hanya untuk chickenpox, tapi untuk seluruh badan seperti sakit lutut, perut kembung, parut, kulit kering seperti di siku, lutut dan sebagainya.

tiada gatal lagi

Harganya murah sahaja. hanya RM 29 dan RM 10 harga postage. Kalau COD harga COD tambah RM 5 untuk duit minyak saya.

Nak dapatkannya boleh hubungi watsapp Aju ke 012-4318211.

 

Sekian. terima kasih

with LOVE Aju.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge