Diet tapi tidak kurus

Kurus perlu diet

Menjadi kurus adalah idaman wanita di seluruh dunia. Setiap wanita mempunyai cara tersendiri untuk kurus. Samaada cara mereka ini berkesan atau pun tidak terpulang pada individu tersebut. Apa yang perlu anda tahu, untuk kurus anda perlu konsisten dan mengawal diri dari makan makanan yang berlemak. Anda perlu mengambil makanan yang kaya dengan fiber, buah- buahan dan juga makanan mesra diet yang telah disarankan oleh JoyBauer.

makanan diet
Diet tapi tidak kurus


Serat dalam Diet

Serat adalah merupakan karbohidrat yang tidak dapat di proses oleh badan kita. Fungsi serat di dalam tubuh ialah untuk melancarkan sistem penghadaman di dalam usus besar kita. Oleh sebab serat tidak boleh di porse, maka ia bebas kalori. Serat dalam diet ini boleh didapati di dalam buah- buahan, sayur-sayuran, kekacang dan bijirin. 

Unutk meningkatkan serat dalam diet kita maka ada beberapa perkara di ambil kira:

1. mengambil lebih banyak buah-buahan berserta kulit buah dan bukan sekadar meminum jus buah sahaja

2. Mulakan hari anda dengan semangkuk bran atau bijirin kaya serat yang mengandungi sekurang-kurangnya 5 gram serat dalam setiap hidangan

3. Mengambil snek berasaskan sayur-sayuran

4. Tambahkan kekacang, biji-bijian dan bukannya daging ke dalam sup, salad dan masakan

5. Mengamalkan pemakanan vegetarian sekurang-kurangnya sekali dalam seminggu.

Di dalam artikel dari NHS Choice, Your health Your choice terdapat penerangan mengenai kepentingan serat di dalam tubuh. Antaranya adalah kerana ianya dapat melindungi dari terkena serangan jantung, kencing manis, berat badan, kesihatan pencernaan dan juga kanser. 

Oleh itu ambik makanan berfiber untuk kesihatan menyeluruh kerana ianya bukan sahaja untuk diet tapi untuk kesihatann badan.

Bagaimana Shaklee dapat membantu

Dalam produk Shaklee terdapat suplement yang sangat famous untuk weight loss yang mempunyai vitamin, serat dan mineral. Produk tersebut ialah Cinch Shake Mix Shaklee yang mengandungi 24 gram protein, 24 jenis vitamin dan mineral serta 6 gram serat. Dalam Cinch Shake Shaklee  ini mengandungi Leucine yang bertanggungjawab untuk pelihara otot semasa berat badan menurun. Cinch ini juga boleh diminum oleh orang yang mempunyai kencing manis kerana index glisemik hanya 22. 

Cinch Shake Mix ini terdapat 3 jenis perasa:

  • Cinch Shake Mix – Cafe Latte
  • Cinch Shake Mix- Chocolate
  • Cinch Shake Mix- Vanilla

Cara minum Cinch Shake Mix Shaklee

Serat didalam diet
Tambah ESP dan Cinch Shake Mix Shaklee


Bancuh Cinch Shake bersam-sama dengan air suam atau air sejuk. Kalu di campurkan dengan air panas, vitamin dan mineral didalamnya akan rosak. Jika anda hendak badan anda canti selepas kurus, campurkan Cinch Shake bersama-sama 1 sudu ESP. Ianya dapat membina otot badan dari mengeleber selepas kurus. 

Harga Cinch Shake Mix Shaklee


Harga Cinch Shake Shaklee ialah 173. Jika anda berminat nak dapatkan harga murah sila hubungi saya di: 012-4318211

Salam Sayang,
 Aju@Azura
Tel: 012-4318211 (sms/whatsapp/telegram/wechat)

Disclaimer- Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

One thought on “Diet tapi tidak kurus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge