GLA Complex Shaklee Kesuburan dan Kehamilan

Mudah hamil dengan GLA Complex

 GLA Shaklee sangat elok untuk membantu dalam penghasilan Lendir Serviks yang berkualiti untuk proses kesuburan iaitu lendir yang berwarna putih telur. Lendir ini akan keluar pada waktu subur setiap bulan. Iaitu pada hari yang ke 14 selepas kedatangan haid. Namun, tidak semua wanita akan mendapat cecair yang dihasilkan sebegitu subur. 
Kehamilan_Baby Comel
Dengan itu, GLA sangat-sangat membantu dalam menghasilkan cecair yang melambangkan kesuburan, yang dapat membantu sperma untuk terus berenang ke uterus, dan terus ke tiub fallopio untuk bersenyawa dengan sel ovum. Bukan itu saja, cecair ini juga membantu sperma untuk terus hidup di dalam tiub falopio sehingga 5 hari. Jadi jika hubungan intim tidak kena pada hari subur, jangan risau sebab anda masih ada peluang tinggi untuk hamil kerana sperma masih hidup sampai hari ke-5. Menakjubkan?

Oleh itu sangat penting untuk periksa cecair serviks anda. Kalu cecair tue tebal, kecoklatan, kering, maka itu tandanya kurang baik sebab ia menghalang persenyawaan. Oleh itu periksalah cecair kesuburan anda dan cepat-cepat lah ambik GLA Complex Shaklee nie.. Kita perlu berusaha dan berdoa kepada Allah untuk memberi rezeki.

Cara Mengira Kitaran Haid untuk Waktu subur

 Kitaran Haid setiap wanita akan berlaku setiap bulan iaitu 28-30 hari. Tetapi setiap wanita mempunyai kitarannya sendiri 25 hari. 
Kitaran haid wanita berlaku setiap bulan secara puratanya ialah 28-30 hari. Tapi setiap mempunyai kitarannya sendiri samaada 25 hari dan ada yang lambat sampai 35 hari. Tetapi secara puratanya ialah 28-30 hari. 
Waktu subur ialah pada hari ke 14 (jika haid 28 hari). Jika haid 30 hari maka kiraanya ialah 30 hari -14 hari, maka hari ke 16 adalah waktu subur wanita. dan jika haid 35 hari maka hari ke 21 adalah hari subur. Pengiraan seperti dibawah: 
“Hari pusingan Haid tolak 14 hari”

Fasa Kitaran Haid

Fasa Pengeluaran Haid (Menstruation)

Ianya terjadi pada hari 1-4. Setiap wanita yang merancang untuk hamil perlu menandakan di kalendar untuk senang merancang kehamilan. Baik sekiranya dapat dikongsi bersama suami supaya mereka faham dan menyokong anda. Sokongan suami amat penting. 

Fasa Follicular

Fasa ini terjadi pada hari ke 5-13. Pada fasa ini hormon estrogen meningkat didalam tubuh. Proses darah berkumpul didinding rahim dan menebal untuk bersedia mengandung. Di dalam Ovari, telur akan menjadi semakin matang.
Fasa Ovulasi
Hari 14 adalah hari subur dimana proses peneluran berlaku. Telur akan keluar dari sarangnya disebabkan oleh peningkatan mendadak hormon Luteinizing (LH). Telur yang disenyawakan akan turun melalui saluran fallopio ke rahim dan jika telur tidak disenyawakan, sperma akan mati.
Fasa Luteal / Fasa Secretory 
Fasa ini berlake pada hari ke 15-28 dimana hormon Progestrone dirembeskan keluar dari Corpus Luteum. ini menyebabkan dinding rahim semakin menebal. Jika persenyawaan tidak berlaku, maka hormon ini akan berkurangan dan dinding akan runtuh dan proses kitaran haid bermula semula pada hari pertama.
Tips: Hubungan intim boleh dilakukan 3 hari sebelum waktu subur atau 2 hari selepas waktu subur kerana peluang telur bersenyawa dengan sperma amat tinggi.
Anda juga digalakkan melakukan hubunga intim pada heri ke 11,12,13,14,15,16 untuk mendapatkan waktu optimum hari kesuburan sekirannya haid anda datang 28 hari.

Cara Pengambilannya GLA Shaklee

 GLA Shaklee perlu diambil pada hari pertama haid sehingga hari ke 12 iaitu 2 hari sebelum hari subur iaitu hari ke 14. Hari ke 12, anda perlu berhenti mengambil GLA complex sehingga pusingan kitaran haid seterusnya. Jika bulan seterusnya , haid tidak datang, maka anda telah mengandung dan berhenti mengambil GLA complex sehingga anda bersalin. Jika kitaran seterusnya, haid turun seperti biasa, sila teruskan pengambilan GLA. Insyaallha rezeki untuk mendapat zuriat itu ada. Jangan putus asa dan sentiasa mencuba. 

Sila layari entri saya mengenai GLA Shaklee untuk Wanita dan Lelaki. Terdapat info mengenai kelebihan dan kepentingan GLA Complex kepada wanita dan juga lelaki. 

Aju@VitaSyopz Biz

Untuk pertanyaan dan makluman lanjut mengenai produk, sila hubungi saya Azura@Aju melalui whatsapp/telegram/sms/wechat di 012-4318211.

Melalui Facebook page di Aju Atelier atau melalui email di ajuatelier01@gmail.com

kesuburan dan kehamilan dengan GLA complex shaklee Untuk pembelian produk, sila klik  GLA Complex Shaklee  dibawah untuk membuat pembelian online.

  
Untuk menjadi ahli Shaklee, sila layari entri saya Menjadi Ahli Shaklee

Disclaimer- Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *