Kenapa saya pilih untuk buat Side Income?

Kita semua berkemahuan untuk duduk dirumah  bersama anak-anak yang sedang membesar dan disamping itu mempunyai bisnes kecil-kecilan bagi menampung keperluan keluarga dan membantu kewangan si suami yang tersayang.

Keliru untuk memilih?

Tapi kita tidak tahu cara untuk memulakannya dan tidak tahu untuk menjual apa. Kita sering kali takut untuk mencuba sesuatu yang baru. Kita rela untuk berkerja dengan orang lain. Tapi sampai bila kita mahu bekerja di bawah orang lain? Bangun pukul 6 pagi, siapkan anak-anak dan suami, kita bekejar ke pejabat. Di pejabat kita terpaksa melayan kerenah bos dan juga ragam anak-anak buah kita. Pukul 6 ptg orang lain sudah angkat beg untuk balik, tapi kita masih di pejabat untuk siapkan kerja yang semakin hari semakin bertambah. Tidak cukup dengan kerja, datang pula projek – projek yang menimbun-nimbun. Adoiii.. Hidup kita setiap hari tiada perubahan. Sanggup kah kita hidup sebegini?

Saya seorang yang berkerjaya dan berpangkat tinggi di sebuah university terkemuka. Pekerjaan saya memerlukan saya berfikir, bertindak dan bekerja lebih masa. Setiap hari saya keluar rumah pukul 7pg dan balik pada pukul 8 malam. Kehidupan saya tiada makna. Nasib saya belum berkeluarga. Gaji yang diterima setiap tahun sama saja.

Bagaimana saya terjebak dengan bisnes Side Income nie?

Saya mula mencari-cari bisnes side income nie sejak hujung tahun 2013. Semua side income yang saya cari, memerlukan saya mengeluarkan modal yang begitu banyak. Tapi alhamdullilah pada 1 Jan 2014, masa tue waktu pagi, saya membaca newsfeed dan ternampak satu iklan yang menawarkan 3C tanpa modal. 3C tersebut ialah Cash Bonus, Car Bonus and Convention Bonus. Lepas tue modal yang diperlukan tiada tapi cuma perlu register sebagai Ahli sahaja. So, pada 4 Jan 2014, saya pun mula watsapp dengan seorang kakak nie dan saya terus register menjadi ahli tanpa mengetahui macam mana cara nya. Saya cuma tertarik dengan tawaran 3C tersebut.

Apa itu 3C?

Anda nak tahu, 3C nie ditawarkan oleh siapa? hahahaha… 3C nie diberikan oleh Syarikat Supplement no 1 di US iaitu SHAKLEE. Saya sangat teruja dan mula membaca kits perniagaan yang diterima. Saya mula browse pakcik google dan Shaklee2u.com lama rasmi Shaklee untuk mengetahui mengenai produk nie. Sejak itu, saya mula mengenali supplement untuk penyakit asma/Asthma. Saya mula mengamalkannya, dan saya bersyukur setelah setahun, Asthma saya semakin berkurangan. rupa-rupanya dah setahun saya tidak melawat ke Hospital Pantai.

Jatuh cinta kerana Set Asthma

Dari set Asthma nie saya mula jatuh cinta dan saya ingin menolong semua kaum di luar sana untuk mengamalkan produk supplement nie. Unik dengan syarikat Shaklee nie, ianya bukan sahaja menjual supplement tetapi memberi kita sebagai ahli untuk menjalankan perniagaan sampingan. Setelah setahun 3 bulan saya menjalani perniagaan ini, saya berjaya meluaskan empire saya iaitu Love Lady empire. Saya juga berjaya mendapat bonus setiap bulan dari jualan produk supplement saya. Alhamdulliah syukur ke atas rezeki Allah. Walaupun produk nie dari syarikat Shaklee, kita boleh mencipta nama keatasnya dengan meluaskan empire kita.

Paling best dengan perniagaan Shaklee nie ialah, kita tidak perlu bersusah payah mencipta produk sendiri dan mempromosikannya. Pihak Shaklee akan menjalankan promosi dan kita cuba share dan jual kepada orang ramai.

Bagaimana perniagaan Shaklee nie ?

Perniagaan shaklee nie sangat simple. Kita hanya share dan jual produk Shaklee kepada prospek dan customer kita. Hasil dari jualan, kita akan dapat keuntungan. Setiap jualan mempunyai point tersendiri. Maka setiap bulan point nie terkumpul dan kita akan dapat pulangan berupa cash Bonus dari Shaklee. Ada diantara kawan-kawan saya berjay mencapai 5k bonus setiap bulan.

Ada training tak?

Training akan di berikan untuk mengasah pengetahuan serta asas perniagaan. Training kami tidak memerlukan anda keluar dari rumah. Training kami melalui:

– Whatsapp
– Telegram
– Facebook
– Webinar

Ianya sungguh mudah dan awesome.

Impian Aju dalam Shaklee

InsyaAllah, jika rezeki ku lebih, saya akan berhenti kerja pada December 2015 setelah saya mencapai ranking Senior Supervisor.

Cita – cita saya di dalam Shaklee sangat tinggi. Saya mahu seluruh masyarakat kita mempunyai kesihatan yang hebat dan berjaya di dalam dunia perniagaan Shaklee. Dan saya ingin memegang RANKING tertinggi Shaklee iaitu MASTER COORDINATOR sebelum umur saya 35 tahun. Saya masih mempunya 2 tahun untuk bekerja kuat dalam Shaklee nie.

Percaya pada ALLAH

Saya percaya Allah bersama saya. Kita semua boleh berjaya. Siapa yang mempunyai pikiran dan minda positif untuk mengambil cabaran baru dalam dunia perniagaan, boleh la join empire saya untuk mencipta sejarah. Dengan perniagaan nie, wahai si Isteri, anda boleh berhenti kerja dan duduk dirumah menjaga anak dan suami sambil duit poket masuk….

Jangan sia-siakan peluang yang telah tersedia. Bulan nie saya mencari ahli-ahli baru untuk join empire saya dan mencipta kejayaan sehebat orang lain.

Berminat Join Love Lady empire , sila Daftar sebagai Ahli shaklee

Terima kasih membaca. Baca dari hati, anda akan jatuh cinta!

Watsapp: Aju 012-4318211

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge