Petua Kesihatan Lelaki

Salam sayang buat semua pembaca blog Aju@VitaSyopz. Hari ini saya hendak sharing sedikit tentang tips kesihatan lelaki. Terdapat lapan info kesihatan lelaki yang perlu diambil perhatian buat semua.

1. Kualiti Tidur dipertingkatkan

OsteMatrix untuk Tidur Lena

Wahai kaum lelaki, anda perlu mendapatkan tidur yang mencukupi sebab tidur yang tidak cukup dapat membuatkan tenaga berkurangan dan hilang. Untuk dapatkan tidur yang selesa dan nyenyak anda boleh mengambil OsteMatrix.

2. Jadual Pemakanan Teratur

Kaum Lelaki selalunya mengabaikan sarapan pagi. Sarapan pagi amat penting walaupun dalam kuantiti yang sedikit seperti mengambil roti, susu dan bijirin. Ini adalah kerana sistem pencernaan akan terganggu dan masalah berat badan akan berlaku kerana anda terus mengambil makanan tengahari dalam kauntiti yang banyak.

3. Air Secukupnya

Menambah Tenaga dan Bendalir yang hilang

Air perlu cukup dalam badan. Tapi ingat.. Air putih ya..bukannya air manis. Bagaimana nak dapatkan air secukupnya dalam badan. Pertama, bangun tidur ambik tiga gelas air. Campurkan dengan perahan limau dan madu. Ianya bagus untuk sistem pencernaam dan dapat membuang sisa toksin. Performance Drink dari Shaklee boleh membantu anda untuk membantu menambah bendalir yang hilang dari tubuh badan.

 

 

4. Pengambilan Suplemen. 

Kesihatan lelaki dan suplemen
Suplemen Kesihatan Lelaki

Jangan ambik mudah tentang suplemen ini. Suplemen ini sangat penting untuk membantu mengekalkan kesihatan, tenaga dan kesihatan dalaman. Jika anda ragu-ragu atau tidak tahu suplemen apa yang perlu diambik, sila hubungi pakar yang bertauliah. Anda boleh hubungi saya Aju 012-4318211 untuk konsultasi percuma.

5. Kekalkan Kesihatan Prostat

Baca atau rujuk pada pakar jika anda mengalami sebarang masalah. Jika anda mempunyai masalah kesuburan anda boleh mengambil suplemen seperti Zinc Complex dan Vita E Complex. 

6. Elak Sakit Jantung

Amalkan pemakanan yang seimbang lebihkan sayuran dan sentiasa lakukan senaman. Selain itu suplemen seperti Omega adalah terbaik untuk melindungi jantung anda.

7. Lakukan Pemeriksaan Tahunan

Jadikan pemeriksaan kesihatan sebagai jadual tahunan atau bulanan. Ianya amat penting untuk mengetahui tahap kesihatan dan cara untuk mengatasinya.

8. Awasi Tekanan Darah

Elakkan Tekanan

Faktor penyebab berlakunya tekanana darah tinggi adalah berpunca daripada stress dan kemurungan. Untuk mengawal berlakunya tekanan darah tinggi maka anda dinasihatkan untuk melapangkan minda dan senantiasa berfikiran positif.

Ini adalah antara 8 info tentang kesihatan lelaki yang wajib diambil perhatian. Wahai si Isteri, sila pantau tahap kesihatan suami anda.

Vivix Terbaik

Terdapat banyak info didalam blog ini untuk kesihatan seluruh keluarga kita

Salam Sayang,
Aju@Azura
Tel: 012-4318211 (sms/whatsapp/telegram/wechat)
Facebook: Aju Atelier
Page: Aju_VitaSyopz
IG: Aju_Atelier
Email: ajuatelier01@gmail.com

Sila join jadi ahli untuk dapat harga promosi sebanyak 20%- 30%. Pendaftaran dilakukan Online. 

Disclaimer- Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge