Pusingkan masa demi sebuah memori terindah dan kebahagiaan

Pernah tak kita terfikir untuk memusingkan masa semula demi untuk mencari sebuah kebahagiaan. Kebahagiaan yang telah lama lenyap dan hilang di hati nie. Adakah hati nie telah tertutup! Mungkin ya… Tapi aku reda dengan semua ini.

Kadang-kadang aku terfikir, perlukan aku lalui semua nie.  Ijazah telah kucapai, masters jugak telah ku gengam tapi tidak kebahagiaan. Dulu aku perlu belajar dan belajar sebab aku anak yang sulung untuk menjadi contoh adik2 ku..Aku ketepikan semuanya.  Sekarang? Apa dah jadi? Kebahagiaan ku hilang dan Ayah pergi mengadap ilahi..

Ayah dah pergi tinggalkan aku sebelum sempat melihat aku mengenggam segulung masters! Perlukah aku sambung PhD.. Ohhh tidak!  Apa yang perlu aku tunjukkan sekarang nie.. Sapa yang akan berada dibelakang ku bila aku di dalam kesusahan.. Tiada!!!  Seorang lelaki yang bergelar Ayah yang perlu melindungi anak perempuannya, sudah tiada..Pergi mengadap ilahi di saat aku bertarung untuk berdiri sendiri..

Kadang2 Allah beri dugaan yang tidak dapat aku tanggung. Tapi aku reda.. Reda dengan semua yang telah tertulis.

Terima kasih Allah sebab engkau berikan ku kekuatan nie untuk berdiri teguh dan berdikari menempuhi dunia yang penuh pancaroba.

Sekarang nie, sudah terlambat untuk aku mencari kebahagiaan.. Apa yang aku perlu lakukan adalah membusy kan diri ku supaya aku leka dengan kepenatan. Supaya aku tidak perlu pikirkan apa yang perlu aku pikirkan 10 tahun dahulu.

Warkah buat arwah ayah….

Ayah tetap dalam ingatanku.. Doaku sentiasa bersama mu. Aku tahu, ayah dapat melihat apa yang berlaku disini.. Anak mu nie sentiasa mendoakan kesejahteraan mu disana. Dulu aku nie bukannya seorang anak yang baik, tapi engkau tetap setia menemani ku dan mendengar setiap luahan hati ku bila aku berada didalam kesusahan. Engkau sentiasa bersama ku setiap kali aku berselisih faham dengan mama.  I wish i boleh pusing balik masa tue dan kembali ke zaman dulu.. Memori yang masih tersemat di kepala di mana ayah akan menunggu ku dipintu pagar setiap pagi bila aku nak pergi office… Disaat akhir hidup mu pun, ayah sempat menunggu ku di pintu pagar sambil melihat kereta ku meluncur laju keluar dari simpang dan hilang dari pandangan mu… Ya Allah, engkau jaga la Ayah ku disana. Semoga suatu masa nanti aku dapat ketemu dengannya disana…

Warkah buat si Dia

Terima kasih sebab pernah hadir dalam hidup nie walaupun sementara. Aku terpaksa berjuang untuk segulung ijazah dan kerjaya ku demi………………….sekarang nie aku telah berdiri sendiri, berdikari dan mengenggam apa yang aku inginkan.

 

Wassalam..

Coretan dari hati buat arwah ayah, dan si dia..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *