Sembelit menganggu Kehidupan harian

Nak cakap tapi malu.. membiarkan saja diri mengalami sembelit. Kalu diri sendiri yang dah besar boleh lah tahan sembelit, ini kan pulak anak-anak kita yang masih kecil mengalami sembelit. Adoiii kesiannya..Jom baca sedikit info tentang sembelit dan rawatannya.

Apa itu Sembelit?
Sembelit boleh disebabkan oleh najis keras yang memenuhi usus dan rektum dengan ketat sehingga najis tidak boleh dikeluarkan secara normal. Ini merupakan FECAL IMPACTION yang biasa berlaku dikalangan kanak-kanak dan orang dewasa.

Rawatan untuk Sembelit
Najis yang keras boleh dilembutkan dengan meminum minyak mineral atau dimasukkan menerusi dubur. Ubat ini boleh dibeli di farmasi atau di klinik. Antara ubat yang popular ialah Lactul.

Suplemen Shaklee 
Boleh cuba mengambil minuman Mealshake bagi kanak-kanak dan orang dewasa. Kalu tak nak ambik minuman, boleh ambik tablet Ostematrix. Sangat best!

Salam Sayang, Aju@Azura Tel: 012-4318211 (sms/whatsapp/telegram/wechat) FB: Aju Atelier Email: ajuatelier01@gmail.com Sila join jadi ahli untuk dapat harga promosi sebanyak 20%- 30%. Pendaftaran dilakukan Online. Disclaimer- Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge