Set Menyusu Shaklee

Set Menyusu bersama Shaklee 

Breastfeeding

Entri kali nie saya nak bercerita sedikit tentang pengalaman kawan-kawan yang mempunyai masalah menyusukan baby mereka. Kebanyakkan mereka mempunyai masalah susu tak cukup, bengkak susu, susu cair, baby tak kenyang disebabkan susu tak banyak dan lain-lain. Maklumlah kebanyakkan mereka ini nelahirkan anak pertama. Walaupun saya belum berkahwin tapi saya perlu membantu kawan-kawan saya. Saya sebagai SID bertanggungjawab untuk membuat research dan juga bertanya kepada kawan-kawan SID yang lain macam mana mereka mengatasi masalah menyusukan baby mereka sehingga umur 2 tahun. Saya perlu membantu kawan-kawan saya ini dan juga sebagai info untuk diri sendiri supaya dapat di apply untuk diri sendiri in future. 

Nie bukan untuk promosi barang shaklee, tapi produk shaklee terbukti berkesan membantu ibu-ibu yang bermasalah menyusukan baby mereka. Sebagai seorang ibu, kita nak lihat baby kita membesar dengan sihat dan terhindar dari penyakit.

Susu Ibu mengandungi Kolustrum (susu awal)

i Love Mummy Milk

Tahukan wahai ibu, susu ibu yang keluar pada mula-mula sekali selepas bersalin yang berwarna kekuningan mempunyai 1001 khasiat kepada bayi anda. Susu ini dikenali sebagai susu awal dan mempunyai kolustrum. Ianya berwarna kekuningan dan keluar ketika bayi dilahirkan sehingga tujuh hari pertama dan penuh dengan antibodi sebagai perlindungan pertama usus dan sistem tubuh badan bayi. 

Perlu diingatkan jika susu ibu dicampurkan dengan air suam dan susu formula ianya boleh menganggu proses perlindungan bayi

Susu ibu vs Air Suam

Breastfeeding Good For Baby and Mom

Perlu diingatkan bayi tidak memerlukan air suam sebab susu ibu mengandungi 88% kandungan air dan ianya cukup untuk keperluan air dalam tubuh bayi kita walaupun dalam cuaca yang tersangat panas.. 

Bayi berusia bawah dari 6 bulan tidak digalakkan minum air. Ini kerana ianya boleh menganggu keupayaan tubuh baby kita untuk menyerap nutrien yang terdapat dalam susu ibu. Ibu -ibu disarankan untuk menyusu bayi kita sehingga usia 1 tahun dan kuantiti perlu dihadkan sebanyak 2 hingga 4 auns sehari ataupun berdasarkan nasihat pakar pediatrik. Pengambilan air dapat menyebabkan perut bayi kita penuh dengan air dan sekali gus menghilangkan selera makan. Terdapat juga kes dimana bayi mengalami keracunan air akibat meminum terlalu banyak air dan membebaskan sodium yang terkandung dalam air. Sodium ini memberi kesan kepada aktiviti otak baby kita. So tanda-tanda keracunan air ialah mudah meradang, pening kepala dan perubahan mental.

Suplement untuk menambahkan susu dan set penyusuan bayi

1. B-Complex
sangat penting untuk memastikan perkembangan saraf yang sempurna untuk bayi anda disamping memastikan kesihatan mata, mulut dan kulit kita dan bayi. Ianya juga dapat membantu penghasilan tenaga dan darah 

2. Vita- C
Penting untuk mengoptimumkan imun sistem kita dan bayi kita disamping membantu dalam menghasilkan kolagen untuk kulit yang cantik dan sihat. Dapat menghindari bayi kita dari terkena jangkitan kulit dan alahan kulit 

3. OsteMatrix
Ianya sangat penting untuk gigi dan tulang. Susu yang anda berikan kepada bayi anda mengandungi kalsium yang tinggi. Jika anda tidak mengambil kalsium yang cukup, kalsium dari tulang anda akan diserap bagi menghasilkan susu. Lama kelamaan terutamanya ibu yang mempunyai ramai anak, tulang akan rapuh, gigi rongak, belakang membongkok. Pastikan anda mengambil kalsium yang mencukupi. 

4. Alfalfa Complex
Raja segala tumbuhan. Ianya telah digunakan oleh para ibu sekian lamanya untuk meningkatkan penghasilan susu. Alfalfa juga bagus untuk kesihatan buah pinggang dan merendahkan kandungan kolesterol. 

5. ESP
Mengandungi Isoflavone yang bertindak sebagai hormon estrogen untuk membantu meningkatkan penghasilan susu ibu. Ianya juga melambatkan, membantu, melembap, mengebu dan menganjalkan kulit dan payudara. Soya mengandungi protein yang tinggi untuk bayi anda.

Set Menyusu
Stok Simpanan Susu Ibu

Amalan-amalan wajib 

Sebagai umat islam sila la amalkan Surah Al-Baqarah untuk menambahkan susu ibu

Surah Al-Baqarah

Salam Sayang buat anda
 -Aju-

Untuk pertanyaan dan makluman lanjut mengenai produk, sila hubungi saya melalui whatsapp/telegram/sms/wechat di 012-4318211.

Melalui Facebook di Aju Atelier atau melalui email di ajuatelier01@gmail.com

Untuk pembelian, anda boleh membeli sendiri dengan klik image di bawah ini atau hubungi saya. 
 

Set Menyusu

Disclaimer- Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge