Suplemen SHAKLEE vs Suplemen lain

Perbezaan produk SHAKLEE dengan produk suplemen lain.

Assalammualaikum semua pembaca blog AJU@VitaSyopz. Dekat sini saya nak beri sedikit pengenalan mengenai produk SHAKLEE dan juga kenapa ramai yang telah bertukar kepada produk SHAKLEE ini. Mungkin ada yang telah terlupa tentang produk ini. Maklumlah produk ini telah berada dipasaran selama 50 tahun. Kalu kita tanya ibu, ayah, atuk dan nenek kita, pastinya mereka tahu mengenai produk ini. Produk yang sangat selamat, berkualiti dan bersih serta HALAL. Halal itu penting bagi kita umat Islam. Walaupun produk ini dikeluarkan di US, tapi tahap kebersihan dan keislaman produk ini dijaga rapi. 


Banyak produk yang terdapat dipasaran sekarang ini seperti Biolife, NutriLite, Appeton tapi kita tahu tak sejauh mana kandungan produk ini. Saya tidak mengatakan produk-produk ini tidak bagus, tapi pernahkah kita bertanyakan kepada Pharmacies sejauh mana keberkesanan produk ini dan adakah produk ini telah menjalani ujian klinikal sebelum dipasarkan di Guardian, Watson, Cosway pharmacy dan sebagainya. Pernahkah kita melihat dengan mata kepala kita sendiri ahli-ahli saintis yang mengkaji produk ini dan juga tempat pemprosesan produk ini. Mesti tidak kan! 

Pada kita, semua vitamin dan suplemen yang berada dan dijual di farmasi semuanya bagus. Kalu anda beranggapan begitu, maknanya anda tidak pernah ingin mengambil tahu kandungannya dan keberkesanannya. Anda perasan tak setiap kali pergi ke farmasi, setiap produk ada sales girl yang menunggu dan cuba untuk mempromote produk mereka. Seperti contoh produk Omega3, Biolife dan Prestine mepunyai produk yang sama dan kandungn yang sama. Tapi sebagai pembeli, yang mana kita akan pilih? For sure pilihan kita lebih kepada brand/jenama. Kita sepatutnya pilih dari segi kandungan dan quality.Oleh itu, Konsep penjualannya adalah sama seperti SHAKLEE. Yang membezakanya adalah produk SHAKLEE ini tidak memasuki pasaran farmasi. Kami menjualnya secara Jualan Langsung kerana Kualiti produk kami. Kami ingin menjaga kualiti produk dan juga memfocuskan setiap suplement kepada penguna yang memerlukan mengikut tahap kesihatan mereka. 

Kami juga seorang Pharmacies not by profession. Kami menghadiri kelas-kelas Nutrisi Shaklee sebelum kami menjual produk kami. Kami perlu tahu mengenai kandungan dan juga kelebihan setiap produk. Kami perlu menganalisa tahap kesihatan pembeli sebelum kami dapat mengesyorkan produk apa perlu dimakan. Konsultasi suplemen akan diberi percuma kepada anda yang membeli.

Sebagai kesimpulannya, pembeli mempunyai pilihan untuk memilih dan membeli. Oleh itu pilih la suplemen yang bagus dan berkualiti. 

“Setiap rumah perlu ada suplemen SHAKLEE”. 


Salam Sayang buat anda
 -Aju-

Untuk pertanyaan dan makluman lanjut mengenai produk, sila hubungi saya melalui whatsapp/telegram/sms/wechat di 012-4318211.

Melalui Facebook di Aju Atelier 

atau melalui email di ajuatelier01@gmail.com. 


Disclaimer- Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *