Tekak Perit di Tengah Malam dan Klinik Tutup

Apa nak buat bila balik kerja di tengah malam, tekak terasa perit. Klinik selalu pergi dah pun tutup.

Di kala emergency macam tue, yang paling cepat dan berkesan untuk bertindah ialah ESSENTIAL OILS. Teringat baru nie ada teman dalam group yang sakit tekak sehingga hilang suara. Beliau mengunakan essential oils Purification, Copaiba, Frankincense dan v6 oils. Campur semua nie dan sapu di tekak (bahagian luar di sekitar leher). Manakala Thieves oil sapu di tapak kaki untuk elak demam dan bertindak membunuh virus di badan secara cepat.

So, malam semalam jugak, mengagahkan diri bangun buka beg oils Aju. Nasib semua oils ada, cuma Thieves sahaja dah habis. Aju ambil semua oil nie satu drop dan campur dengan v6 oils, sapu di tekak. Dari bahagian leher sehingga ke kawasan kerongkong.

Disebabkan tiada Thieves oil, aju ambil Sacred Frankincense sapu di tapak kaki. Tak sampai 5 minit, mata terus mengantuk dan terlelap. Jaga pagi tadi pukul 4am, tekak yang sakit malam semalam, semakin berkurangan. Boleh telan air suam. Perit hanya sedikit sahaja.

Pukul 5am, dah siap mandi untuk tunggu solat subuh. Sementara tunggu azan subuh, duduk di sofa dulu, terus terlelap. Badan rasa sengal-sengal sikit. Lepas subuh, sambung baring semula. Kul 8am, terus siap pergi ke Klinik. Doktor kata tekak merah jer, bengkak nampak dah surut. So dia cuma bagi Difflame dan ubat garggle sahaja. Adoiii la doktor. Caj yang dikenakan ialah rm 68. Tapi disebabkan aju perlukan MC, Aju pergi klinik jugak. Padahal boleh saja, buat Thieves oil untuk Garggle, Beroiling minyak serta makan panadol.

Lepas balik Klinik, terus la beroiling lagi. Sapu minyak lagi di leher ke tekak. Tengahari tadi boleh telan nasi. Malam semalam, bubur pun susah nak masuk tekak. Alhamdullilah. Berusaha mencari alternative. terbaik dan Niat kena betul.

Fungsi setiap oil nie ialah sebagai antibakteria, antivirus dan antifungus. Frankincense mampu membaiki sistem imun dan kuatkan sistem imun badan semula yang telah diserang virus. Sekarang nie Aju tengah diffuse Purification untuk cleankan udara di dalam rumah. Takut la pula udara banyak virus dan telah tercemar dengan virus.

Mereka yang kerap sakit tekak, WAJIB simpan oil nie dirumah. Jimat duit pergi klinik dan cepat serta kesan dia CEPAT..antibiotik tak elok untuk badan yer. Even tadi, dah keluar kenyataan di tv mengatakan antibiotik tak perlu dihabiskan. Tiada istilah, pesakit kena habiskan antibiotik.

So, simpan la 5 jenis minyak nie. Opppss. sebelum lupa. Copaiba ini bertindak sebagai painkiller dan mampu melegakan kesakitan dengan segera. Copaiba ini wajib disimpan dirumah..

Nak tahu lebih lanjut, boleh hubungi melalui watsapp Aju 012-4318211

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge