Bertenaga di bulan Puasa bersama Ningxia Red

Lagi 6 hari lagi kita akan menyambut Ramadhan. Harapnya tahun ini dapat ku jalani ibadah puasa dengan sebaik mungkin dengan solat terawih serta solat tahajudnya. InsyaAllah. Bagaimana kita nak bertenaga di bulan Puasa?

Bila datangnya Ramadhan, kita lihat semuanya jadi lembik dan tidak bermaya. Angin satu badan pun mula la menjelma. betul kan?

Nak bertenaga di bulan Puasa senang saja. Dapatkan minuman bertenaga Ningxia Red. Ehhh kenapa Ningxia Red. Bukan ker minuman bertenaga ialah RedBull ataupun 100plus? oooo no. Minuman nie semua banyak gula dan bergas. Mampu merosakkan badan dan usus kita. Tenaga yang terdapat dalam minuman inilah dari gula dan gas.

Aju nak share sedikit tentang minuman Ningxia Red.

7 Sebab perlu minum Ningxia Red

  1. memberi tenaga
  2. memberi revitalisasi bagi membantu mencegah tekanan oksidatif (oxidative stress). Oksidatif  satu keadaan di mana jumlah radikal bebas di dalam tubuh melebihi kemampuan tubuh untuk menuteralkannya. Akibatnya, peningkatan proses pengoksidaan sel-sel tubuh normal menjadi semakin tinggi dan menimbulkan kerosakan yang lebih banyak. Contoh tekanan oksidatof pada organ Paru ialah berlakunya Asthma, Kronik Bronkitis dan Cancer. Manakala bila berlakunya tekanan oksidatif pada bahagian Jantung, akan berlaku serangan jantung, strok, high blood pressure dan sebagainya. Maka, Ningxia perlu diminum setiap hari untuk kesihatan berpanjangan dan mencegah dari oxidative stress.
  3. Menyerap nutrien keseluruh badan dan menyokong fungi sel.
  4. Mengandungi sebatian semulajadi d-limonene dari 4 jenis minyak pati sitrus yang tulen
  5. Rasa Ningxia red yang sedap dan unik dengan campuran minyak pati tulen serta campuran proprietari jus buah “superfruit” Superfruit yang dimaksudkan ialah Goji berries. Beri Goji ini mempunyak khasiat dan nutrien yang banyak. Nutrien beri Goji ini bukan saja dari jus nya tapi daripada kulit, pulpa, benih dan buah nya.
  6. Kosher (Genuine) dan Halal. Sijil halal diberikan oleh IFANCA (Islamic Food dan Nutrition Council of America) yang diiktiraf oleh JAKIM
  7. Ningxia red ini mengunakan botol kaca yang ditempah khas yang mampu memberikan kesegaran dan rasa keunggulannya.

Sejarah Ningxia Red

Nama dah la nama Cina, boleh ker minum?

Jangan risau, ianya telah diikiraf oleh IFANCA. Ningxia adalah nama tempat berada di wilayah barat laut China. Di  Ningxia nie la Goji beri ditanam melebihi dari 700 tahun dahulu. Disebabkan cara penanaman, tanah dan cuaca, Young Living mengambil Goji beri dari Ningxia untuk diproses dan dijadikan Minuman Ningxia Red.

Goji beri ini kita tahu satu buah yang tinggi Anti-Oksidan, pemberi tenaga, memberi rangsangan pengeluaran susu bagi ibu yang menyusu baby nya, serta mampu mencantikkan kulit selepas proses detoksifikasi melalui minuman Ningxia Red.

Ini lah serba sedikit tentang Ningxia Red

Kandungan Ningxia Red

Kandungan Ningxia RedNingxia red

Harga Istimewa sempena bulan Puasa.

Ningxia nie datang dalan satu kotak yang mengandungi 2 botol Ningxia. Setiap botol ningxia red nie mempunyai 750ml. Harga satu kotak yang mengandungi 2 botol ialah RM 440.79

Sempena nak menyambut bulan puasa ini pada 17 May 2018, saya berbesar hati memberi diskaun sebanyak 10%. Cepat-cepat submit order yer.

Watsapp aju  012-4318211

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge