Detox membuang racun dari badan secara semulajadi

Salam buat semua pembaca Aju@VitaSyopz blog. Pernah kah anda terfikir untuk mengdetoxkan badan anda dari kandungan bahan kimia dari dalam badan? Detox diperlukan untuk membersihkan tubuh, meningkatkan metabolisma, menurunkan berat badan, mengecilkan inches, membuatkan badan lebih sihat dan bertenaga serta boleh identify allergens.

 

Apa itu Detoks?

Detoks ialah untuk menyingkirkan bahan toksin yang terdiri daripada pewarna makanana, bahan perisa seperti msg, pewangi kereta, pewangi rumah, bedak, makeup, sabun, lipstik, pencuci muka, dan macam-macam lagi. Bahan-bahan toksin ini dapat merosakkan tubuh dan organ-organ dalaman secara jangka pendek mahupun jangka panjang.   

Kajian yang dibuat dari British Organization di dalam Sense About Science menyatakan bahawa pembersihan tubuh hanyalah ” a waste of time and money”. Kebanyakkan researchers mengakui tiada kajian klinikal yang membuktikan diet boleh membuang toksin.

Kepentingan Detoks

Mengdetox badan perlu dilakukan kerana: 
1. Pencemaran berada dimana-mana termasuklah makanan yang kita makanan terdiri daripada pewarna makanana, bahan perisa seperti msg. Selain itu pewangi kereta, pewangi rumah, bedak, makeup, sabun, lipstik, pencuci muka, dan macam-macam lagi juga membawa toksin didalam tubuh kita.

2. Bahan chemical yang terdapat di dalam campuran ubat sintetik yang perlu di detox. Kebanyakkan penyakit yang terdapat didalam badan bermula dari badan yang tidak di detox.

Cara untuk Detoks

Untuk mengdetox terdapat pelbagai cara antaranya ialah:
a. Diet
b. Puasa
c. mengelakkan makanan yang mempunyai lemak, karbohidrat, buah- buahan, sayur-sayuran, jus, herba ataupun air
d. membersihkan Kolon
e. membuang dental fillings

 Apa yang terjadi jika badan tidak di Detox 

Terdapat beberapa perkara  yang akan terjadi jika badan tidak di Detox ialah

1.badan akana menjadi lemah dan sistem imun semakin menurun maka jangkitan penyakit dan kuman berlaku.

2. Badan berbau
3. Supplement yang diambil tidak dapat diserap oleh badan. Supplement akan dikeluarkan dari badan melalui pembuangan air besar dan air kecil.

Detoks dengan Supplement

Terdapat 3 agen detoks bersama supplement Shaklee.

1. Detox Hati

DTX Complex bertindak sebagai penapis toksin dalam badan serta membantu menyingkirkan racun serta bahan toksin yang terkumpul didalam hati. DTX menggalakkan fungsi hati yang sihat.

2. Detox Usus

a. Peppermint Ginger – membantu melegakan ketidakselesaan perut, membuang angin, membantu penghadaman serta mencuci usus.

b. HerbLax- sangat effective dalam mebnatu pembersihan najis yang tersekat serta membantu mengatasi masalah sembelit,

  3. Detox Darah

a. Alfalfa Complex- merupakan sumber makanan yang sangat beralkali dan bertindak meneutralkan darah yang berasid
b. Vivix- membantu meningkatkan tahap tenaga di dalam sel badan dan melancarkan peredaran darah
c. Phytocol- membantu mengelak tempelan kolesterol dan lemak didalam darah. 

Sumber: http://en.wikipedia.org/wiki/Detoxification_%28alternative_medicine%29

Untuk mendapatkan penjimatan berganda, anda boleh menjadi ahli dibawah keluarga bisness ‘Aju@VitaSyopz biz team’. Anda boleh jimat sebanyak 15% hingga ke 30% jika menjadi Ahli. Selain itu, setiap bulan anda akan menerima bonus berupa Tunai yang di bank-in ke dalam akaun anda.

Untuk mengetahui dengan lebih lanjut tentang tawaran diatas, pendaftaran keahlian, mengenai produk dan juga tentang kesihatan, sila hubungi saya melalui:
 

2 thoughts on “Detox membuang racun dari badan secara semulajadi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge