Isu penyebaran di Facebook mengenai GLA Complex

Assalammualaikum bloggers,

Hari ini saya nak sentuh sikit mengenai viral yang tersebar meluas di Social Media mengenai kenyataan seorang perempuan mengenai produk Shaklee iaitu GLA Complex. Dia menyatakan bahawa GLA ini membuatkan dirinya mempunyai fibroid sebesar 22.7cm. 
Cetek betul lah pengetahuan penguna ini. Kalau kita kaji semula produk shaklee yang diambil oleh perempuan ini, selain GLA Complex, dia ada juga ambik Alfalfa, VitaLea, Vitamin E dan Zinc. Saya tak tau la siapa yang jual kat dia dan tak bagi consultation yang betul dan juga tak mengkaji history orang yang membeli. 
Mai sini saya nak crita skit mengenai bengkak rahim. 
Alfalfa tidak boleh diambil sekiranya seseorang itu ada fibroid or cyst. Dia akan jadi lebih membesar. VitaLea mempunyai coating Alfalfa. So Alfalfa dan VitaLea tak boleh diambil oleh pengidap fibroid dan cyst. 
Pastu Zinc dan Vita E adalah suplemen AntiOksidan merawat tumor dan kanser. 
Dari semua suplemen, si perempuan nie ambik GLA Complex untuk merawat cyst dan fibroid. GLA nie yang membantu beliau mengecutkan cyst dan fibroid. 
So terbukti, beliau telah silap mengambil suplemen. Dan baiknya ialah GLA telah membantu mengecutkan fibroidnya. 
Berbalik kepada cerita keburukan SHAKLEE yang di tulis oleh perempuan ini, SHAKLEE US telah mengeluarkan surat kepada si perempuan ini. Dan dalam surat tersebut, ini statement shaklee ” I can assure you that there is absolutely no linkage between SHAKLEE and this condition.”

I LIKE this statement….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *