Pengamal Supplemen Shaklee mengalami Krisis Pemulihan

Apabila makanan berkhasiat dibekalkan ke tubuh kita maka akan berlaku tidakbalas ataupun dikenali sebagai krisis pemulihan/healing crisis. Tindakbalas ini berlaku kerana badan kita kekurangan khasiat disebabkan oleh tabiat pemakanan yang tidak seimbang dan mencukupi. Tindakbalas ini tidak akan berlaku pada jangkamasa yang lama.

So JANGAN PANIK! Ini bukannya PENYAKIT, dan ianya bukan kerana SHAKLEE tidak berkesan. Pemgamal dan pencinta supplement perlu mengamalkan minum air kosong sekurang-kurangnya 3 liter setiap hari.   

Punca-punca Healing Crisis/ Krisis Pemulihan

Krisis pemulihan atau Healing krisis berlaku akibat toksin yang telah lama berada didalam tubuh kita untuk jangkamasa yang lama. Toksin ini daripada sisa-sisa makanan berkimia dan stress ditambah dengan diet yang tidak seimbang, kurang tidur, antibiotik atau pengambilan ubat-ubatan. Supplement dietary membantu mempertingkatkan sistem imun tubuh kita, membolehkan tubuh kita mendetoks.

Sewaktu detoksifikasi berlaku, badan kita akan mengalami:

– Pening
– Kelesuan
– Sakit kepala
– Ketidakhadaman (perut lapar dan kembung)
– Cirit birit
– Kahak berlebihan
– Kencing keruh
– Badan rasa hangat/panas
– Badan berpeluh
– Muka sembab
– Haid tidak teratur (sementara)
– Demam

Simptom detoksifikasi berbeza-beza antara individual dan ianya akan berlarutan selama 1 hinggan 2 minggu.

Untuk menghilangkan krisis pemulihan/ healing crisis, pengamal supplement perlu mengamalkan minum air sebanyak yang mungkin at least 3 liter sehari, rehat secukupnya dan makan sayur-sayuran serta buah- buahan.

Selagi mana kita memahami simptom pemulihan, kita akan mudah melalui fasa ini. Jika anda tidak dapat mengwal simptom ini, segera hubungi pengedar Shaklee anda untuk mendapatkan konsultasi vitamin.

 
sila hubungi saya melalui:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge