Pentingnya memilih Shampoo yang sesuai | ProSante penjagaan Rambut | ProSante Shaklee

Salam sayang buat semua pembaca blog Aju@VitaSyopz. Saya pasti ada dikalangan kita semua ini mempunyai masalah untuk memilih syampu yang bersesuaian dengan rambut dan kulit kepala. Dalam fikiran kita bila tengok sesebuah iklan, dalam hati.. Wah cantiknya rambut dia.. Dia pakai shampoo xxxxx.. Aku pun nak rambut macam tue jugak la.. Betul tak? Sure lepas tue bila pergi kedai mesti beli syampu tersebut tanpa mengetahui syampu itu sesuai dengan rambut ataupun tidak.. Bila dah pakai 2-3 kali, tup..tup..kulit kepala jadi gatal, penuh kelemumur dan sebagainya. Disini saya nak menekankan tentang pemilihan syampu dan kepentingannya.

Kepentingan memilih shampoo terbaik

Memilih shampoo adalah satu langkah penting untuk menjaga kebersihan rambut. Untuk memilih shampoo, kita perlu mengetahui tentang jenis kulit kepala terlebih dahulu. Adakah kulit kepala kita jenis yang berminyak, kering atau yang berkelumumur. Bagi kulit kepala yang berminyak, kita perlu memakai shampoo khas untuk menghilangkan minyak. Kulit kepala yang kering pula perlu mengunakan shampoo yang boleh melembabkan kulit kepala.

Untuk itu kita boleh memilih shampoo yang lebih sederhana seperti diperbuat daripada herba, tumbuhan dan semulajadi.

Setelah menjumpai shampoo yang bersesuaian, susi rambut setiap hari supaya kulit rambut menjadi sihat, liang-liang rambut boleh bernafas dan rambut baru dapat tumbuh dengan cepat.

Bagi yang hendak mengurangkan rambut gugur, anda boleh memakai pati herba yang boleh mengukuhkan akar rambut dan mengurangkan keguguran.

Pemakanan memainkan peranan dalam kesihatan rambut

Salah satu faktor menyebabkan keguguran rambut ialah pemakanan harian kita. Untuk mendapatkan pertumbuhan rambut yang sihat, kita perlu memakan banyak makanan yang berprotein dan mineral tinggi seperti:
– susu
– telur
– daging
– ikan
– sayur hijau
– kekacang
– buah- buahan

Kita perlu kurangkan pengambilan makanan yang bergoreng, makanan ringan, makanan segera dan minuman ringan. Minuman air sekurang-kurangnya dua liter sehari. Rehat yang mencukupi amat penting. Yang paling penting ialah kita perlu tidur sebelum jam 11 malam kerana ianya dapat membantu mengurangkan rambut kita dari gugur.

Suplemen sebagai makanan tambahan penambah nutrisi harian kita

Dari makanan yang di suggest diatas, boleh kah kita memastikannya bahawa kita mengambilnya setiap hari? Mesti tak boleh kan.. TAPI jangan risau, dengan adanya suplemen tambahan dari Shaklee nie seperti ESP, Zinc and VitaLea, ianya dapat membantu anda mendapat nutrisi seperti diatas.

Selain dari suplemen, Shaklee juga mempunyai shampoo yang boleh merawat rambut gugur, rambut berminyak dan juga masalah rambut yang lain.

Shampoo ProSante untuk rawatan rambut berminyak, berkelumumur dan gugur

Shampoo untuk rawatan rambut berminyak boleh mengambil Purifying Shampoo. Ianya dapat membersihkan dengan lengkap, mendalam untuk menghapuskan kotoran dan pembentukan minyak tanpa menanggalkan rambut atau kulit atau melunturkan warna rambut. Harganya hanya RM 62.50 sahaja.

Manakala Revitalizing shampoo untuk rambut yang berkelemumur dan gugur dengan membersihkan dan memulihkan lantunan dan sinaran. Ianya mengandungi system pembersihan yang patent – pending. Diformulasi dengan humectants dan protein bersasakan sayuran untuk kutikel rambut yang licin. Revitalizing dapat mengimbangi kulit kepala dan menyemai rambut dengan humectants, membantu mengurangkan kusut dan mengekalkan imbangan kelembapan dan kilauan. Harganya adalah RM 66.25 sahaja.

Kandungan didalam shampoo ini tidak mempunyai bahan – bahan kimia seperti DEA dan SLS.

Untuk menjadikan rambut lebih cantik, anda boleh menambah dengan Nourishing Scalp Treatment. Produk ini mengamdungi 10 jenis vitamin, mineral dan herba yang menyuburkan kulit kepala dan rambut. Harga hanya RM 93.75

Semua golongan boleh membeli produk ini untuk mendapatkan rambut yang sihat. Rambut adalah mahkota setiap wanita. Rambut yang sihat dan berseri-seri dapat memberikan keyakinan diri kepada kita. Harganya tidak lah semahal harga yang perlu dibayar untuk ke SPA rambut. Hanya dengan berada dirumah anda boleh melayan rambut anda dengan produk yang tersangat ekslusif ini. Produk Shampoo ProSante sesuai untuk mereka yang memakai tudung. Rambut tidak berbau bila anda membuka tudung.Set Lengkap rawatan Rambut ProSante
ProSante Shampoo tiada bahan Paraben
 

Salam Sayang,

Aju@Azura
Tel: 012-4318211 (pm/sms/whatsapp/telegram/wechat)
FB: Aju Atelier
Page: Aju_VitaSyopz
IG: Aju_Atelier
Email: ajuatelier01@gmail.comPengedar Sah Shaklee Aju@VitaSyopz

Sila join jadi ahli untuk dapat harga promosi sebanyak 20%- 30%.

Disclaimer- Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

2 thoughts on “Pentingnya memilih Shampoo yang sesuai | ProSante penjagaan Rambut | ProSante Shaklee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *