Pilih Suplemen yang Betul

Salam sayang buat semua pembaca blog Aju@VitaSyopz. You all sudah pilih suplemen apa hendak diambil? Bagaimana nak pilih suplemen yang betul dan sesuai untuk kesihatan kita? Saya dah buat pilihan dan pilihan saya itu ialah Suplemen Shaklee. Sangat sesuai dengan kesihatan saya dan juga seluruh keluarga saya. Dalam sejarah keluarga saya ada yang menghidap penyakit Asthma, Darah Tinggi, Kencing Manis, Gout, Sakit Tulang, Gastrik, Rambut Gugur, Rambut Kasar, Kulit Tangan sensitive sabun, Muka kering dan juga Muka berjerawat. Alhamdullilah mereka ini telah mengunakan suplemen sejak bulan February 2014 sehingga sekarang. Keputusannya MENAKJUBKAN.

Dalam majalah Rapi keluaran 1 Nov 2014, editor majalah tersebut ada menulis mengenai “Suplemen, Pilih dengan betul”. Dalam tulisan beliau, beliau akan mengeluarkan article penuh mengenai suplemen pada keluaran seterusnya.

Sebagai pembuka bicara sebelum keluaran seterusnya, beliau ada mengatakan bahawa suplemen bukannya ubat. Suplemen adalah makanan tambahan yang diminum atau dimakan. Ianya boleh diambil dalam bentuk pil, kapsul, cecair ataupun tablet.

Beliau juga menekankan bahawa penguna perlu membuat sedikit penyelidikan mengenai produk dari segi sijil pengesahan dari pihak kementerian KKM, kandungan bahan dan sijil halal serta pembungkusan dan testimoni pengguna.

Selain itu, beliau menghighlight bahawa pengguna perlu memilih makanan tambahan dengan memastikan apakah yang diperlukan oleh badan dan adakah pengambilan ini untuk mencukupkan nutrisi atau untuk keperluan penyakit yang sedang ditanggung.

Untuk menjawab semua soalan diatas, saya ada jawapannya..

Sijil Halal

1. Shaklee adalah sebuah produk Halal dan mempunyai SIJIL HALAL yang dikeluarkan oleh  Islamic Services of America (ISA)

 

Sijil Halal Shaklee

 

Label dari Kementerian Kesihatan Malaysia

2. Shaklee mempunyai sijil pengesahan dari KKM

Label dari Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM)

Ujian Klinikal

3. Shaklee adalah produk suplemen yang telah melalui ujian klinikal dan kandungan digunakan adalah semulajadi dan tiada bahan tercemar.

Testimoni Penguna

4. Penguna produk Shaklee telah memberi testimoni untuk setiap produk yang digunakan. Antara testimoni boleh dibaca di dalam blog Aju@VitaSyopz di bahagian TESTIMONI KEJAYAAN

Pengedar Sah Shaklee Bertauliah

5. Paling utama, saya adalah PENGEDAR SAH SHAKLEE yang bertauliah dan telah menerima SIJIL untuk memberi Konsultasi kepada Penguna.

Sijil Kelayakan sebagai Perunding Shaklee

Hubungi Pengedar Sah Shaklee Anda

Analisa Kesihatan untuk menjamin Kesihatan Anda

Salam Sayang,
Aju@Azura
Tel: 012-4318211 (sms/whatsapp/telegram/wechat)
FB: Aju Atelier
Email: ajuatelier01@gmail.com

Sila join jadi ahli untuk dapat harga promosi sebanyak 20%- 30%.

Disclaimer- Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *