Pergerakan terbatas akibat sakit lutut

Orang muda dilanda sakit lutut


Osteoarthritis (OA) ialah proses kemerosotan diri yang kini melanda orang-orang muda. Dulu kita dengar orang-orang tua saja yang mengalami Osteoarthritis. Sebanyak 23% daripada penduduk orang dewasa zaman sekarang mengalami sakit lutut. Orang yang mengalami sakit lutut tidak boleh menaiki tangga, dan akan semakin kritikal semasa mengandung. Sebelum sakit lutut ini menjadi kritikal, anda perlu mencari penawar dan obat sakit lutut. 

sakit sendi
Osteoarthritis dan Normal Joint

Kaedah rawatan sakit lutut untuk merawat Osteoarthritis (OA) adalah melalui:
a. Fisioterapi dan senaman
b. Mengekalkan berat badan yang ideal
c. Rawatan menggunakan haba atau suhu sejuk
d. Ubat NSAID iaitu ubat anti radang dan penahan sakit seperti Ponstan, Voltaren, Cerebrex dll
e. Suplemen yang membantu membina tulang rawan seperti Chondroitin dan Glucosamine.
Kesan sampingan akibat suntikan pada penghidap sakit lutut ialah:
#1. Sakit, radang dan bengkak yang hanya bertahan sementara saja
#2. Sesiapa yang alah dengan ayam akan menjadi teruk. Ubat suntikan mengandungi hyaluronan. Bahan ini juga digunakan untuk memproses ayam.
#3. Alat suntikan yang tidak di steril kan akan mendapat jangkitan.
Suntikan akan diberikan mengikut tahap kesakitan. suntikan boleh diberikan sekali sahaja atau setiap minggu selama 3 hingga 5 minggu .
Kesan keberkesanan daripada suntikan dapat dilihat selepas sebulan hingga ke 3 bulan dan dapat bertahan selama beberapa bulan maximum 6 bulan. Ulangi rawatan jika sakit berulang. 
Untuk merawat sakit sendi dan radang sendi doktor akan memberi ubat yang mengandungi chondrotin dan glucosamine. Tahukah anda chondrotin menghalang penyerapan glucosamine. Ini terbukti dalam ujian Klinikal.
Kita perlu tahu tak semua ubat hospital boleh diterima oleh badan sebab kandungan dia cuma merawat untuk masa pendek saja. Kita hidup ini nak kesihatan berpanjangan. Pilihan ditangan kita. Saya disini untuk memberi perkongsian suplemen yang sesuai untuk anda.  
Suplemen membantu dalam meredakan radang sendi dan sakit lutut.

AJHT Shaklee
Advanced Joint Health Complex (AJHT)
Di Shaklee terdapat suplemen yang boleh menolong melegakan sakit lutut dan radang sendi secara berpanjangan. Suplemen tersebut ialah Advance Joint Health Complex (AJHT). Bahan yang digunakan 100% dari alam semulajadi iaitu Ekstrak Boswellia dan Ekstrak Jagung. AJHT ini sangat bagus kerana dalam masa 5 hari pengambilan, anda akan terasa kelegaan dan keselesaan kepada sendi. Kandungan nutrisi nya sangat menakjubkan. Ianya direka khas untuk membangunkan kolagen penghugung dan rawan sendi yang sihat. Cushion akan dibentukkan kembali untuk menyambungkan kedua-dua sendi lutut supaya bila anda bergerak, lutut yang bergesel tidak akan terasa sakit. Bahannya tidak mengandungi Gluten and 100% bebas dari Chondrotin

Jenama Osteo BiFlex 1 mengiktirafkan suplemen Shaklee ini memberi keselesaan kepada sendi hampir 28% lebih cepat dan 45% lebih berkesan meningkatkan keselesaan berbanding produk Osteo BiFlex 2. 

suplemen sendi shaklee
Suplemen Sendi Shaklee
  

Salam Sayang, 
Aju@Azura 
Tel: 012-4318211 (sms/whatsapp/telegram/wechat) 
Facebook: Aju Atelier 
Email: ajuatelier01@gmail.com 


Sila join jadi ahli untuk dapat harga promosi sebanyak 20%- 30%. Pendaftaran dilakukan Online. 

Disclaimer- Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

One thought on “Pergerakan terbatas akibat sakit lutut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *