Pesakit Kanser perlu kuat Mental, Fizikal dan Kerohanian

Baru nie, Aju berjumpa dengan seorang pesakit kanser. Sister nie umur around 50+ dan kami bersembang lebih kurang 3 jam juga la. Aju salute pada sister nie, she very strong mentally dan emotionally. Kalu Aju kat tempat dia, tak tahu nak gambarkan macam mana. Syukur sangat-sangat sebab Allah masih lagi memberi kita bernafas dan beribadah di bumi nie.

Habis sembang, sister tanya pasal Essential Oils Young Living. Sister nie beli dari rakan office sebelum belaiu berhenti kerja. Tapi itu la kan, dan customer beli, kenapa tak bagi konsultasi yang betul. Sister nie beli nak dekat RM 1000++ tapi diffuser seketoi pun takde. Marah Aju pada seller macam nie. Kesian Sister nie.

Kat sini Aju nak share beberapa Essential Oils yang boleh membantu pesakit Kanser yang sedang menjalani Chemo.

Bila mereka sedang jalani Chemo, badan akan rasa lemah, kulit gatal dan menjadi kering, muka dan kulit rasa macam terbakar, loya, pening dan sebagainya. Paling teruk sampai hilang selera makan.

Siapa yang kena, hanya dia saja yang tahu betapa sakitnya Chemo nie. Mereka yang kuat semangat dan mental saja boleh harungi nya.

Essential Oils untuk Pesakit Kanser

Ada beberapa minyak essential yang boleh digunakan oleh pesakit kanser dan ianya menjadi pilihan utama pesakit. Ingat yer, ini bukan ubat tapi hanya untuk membantu mengurangkan ketidakselesaan pesakit. kekuatan emosi dan rohani tidak punyai ubat. Hanya diri sendiri, berdoa serta bantuan dari minyak pati untuk merangsang otak serta kelenjar badan too be positive.

 

Minyak Essential Oils

 1. Lavender dan Ortho Sport oil dicampurkan dan di sapu di kepala. Lavender punyai ciri-ciri untuk melembatkan rambut dan menenangkan dari kesakitan chemo. Ortho Sport digunakan kerana minyak yang terdapat didalam Ortho Sport memberi rasa panas dan rasa kelegaan keatas badan. Kepala punyai saraf yang mampu merangsang keseluruhan badan selain tapak kaki.
 2. Thieves oil ini punyai ciri-ciri antibakteria, antivirus da mampu membunuh germs. Ianya perlu di diffuse kan pada setiap hari pagi serta malam. Lagi banyak visitor yang datang, lagi kerap la kita diffuser Thieves oils. Kita perlu elakkan pesakit kanser ini jatuh sakit. Minyak Thieves ini jugak mampu memperkuatkan sistem imun badan terutamanya selepas proses Chemo.
 3. Oregano oil nie juga salah satu pembunuh dan pemusnah bakteria dan virus. Minyak nie agak panas tapi saya selalu pakai neat saja di tapak kaki. Kalu ada bengkak di lutut, saya sapu jer neat. Sedap rasanya dan sakit pun cepat reda. Minyak Oregani nie membantu mencegah infeksi, demam dan lain-lain penyakit.
 4. Frankincense oil dikenali sebagai Raja segala penyakit. Ianya dikenali sebagai Luban iaitu Kemenyan Arab. Ianya sangat diperlukan untuk pesakit kanser. Sapu minyak nie di bahagian tumor dan luka operation.
 5. Sacred Frankincense oil juga diperlukan oleh pesakit Kanser dan juga digunakan semasa menjalani chemoterapy. Ianya menenang kan diri serta mempercepatkan mematikan sel kanser.
 6. Lemon oil di gunakan sebagai minum detox. Badan kita perlu di bersihkan dan juga membantu menyegarkan badan. Campur Lemon oil di dalam segelas air putih atau pun di dalam minum ningxia setiap pagi sebelum sarapan. Ianya juga membantu menurunkan demam panas.
 7. Copaiba oil digunakan sebagai pain killer. Ianya juga membantu mengurangkan inflamasi selepas Chemotherapy
 8. Palo Santo oil di sapu di bahagian lutut untuk menguatkan lutut.
 9. Digize oil wajib ada di rumah. Ini untuk membantu penghadaman dan ketidak selesaan perut. Cirit birit, kembung dan sebagainya.
 10. Juniper oil di gunakan untuk mencegah kerosakan hati semasa proses Kimoterapi
 11. Stress Away oil digunakan untuk menenangkan tekanan yang ada sama ada secara sedar ataupun tidak sedar
 12. Tranquil oil untuk mendapatkan tidur yang lena dan nyaman. Dapat mengurangkan anxiety dan juga insomnia

 

Penjagaan Kulit dan Mulut

 1. Lavender hand and body lotion digunakan untuk mengelakkan kulit menjadi kering dan tegang. Kulit kering akan cepat mengelupas dan luka. Ini menambah lagi kesakitan
 2. Thieves toothpaste  digunakan untuk mengelakkan gusi berdarah, bengkak dan sakit
 3. Thieves mouthwash digunakan untuk membantu mencegah ulcer merebak didalam mulut semasa proses kimoterapi

 

Nutrisi

 1. Ningxia Red ialah minuman yang tinggi antioksidan. Ianya membantu mengembalikan tenaga, menaikkan HB dan juga sel darah putih.

Doa dan Sokongan

Buat keluarga yang mempunyai pesakit kanser, tolong banyak-banyak beri support dan kekuatan you all pada mereka ini. supaya mereka ini kuat mentally, emotionally dan physically. Gunalah Minyak essential oils nie untuk membelai mereka. Cuba ambil masa you all, dengan menyapukan minyak oils nie di tapak kaki, dikepala dan dianggota yang diperlukan. Sentuhan dapat mengurangkan kesakitan mereka.

Dan tidak lupa juga Doa kepada Allah swt supaya memberi kekuatan pada diri kita dan keluarga kita. Panjang kan umur mereka yang menghidapi kanser ini dan panjangkan umur kita untuk sama-sama bersama mereka mengharungi suka dan duka.

Source : Sharing info from Ms Marlina. Pesakit cancer yang mengunakan Essential Oils Young Living produk 

Pertanyaan dan pembelian

sebarang pertanyaan atau ingin membeli mahupun untuk berjumpa dengan saya, boleh la watsapp Aju 012-4318211.

supaya saya boleh membantu you all.

Kewangan tidak mencukupi?

Jangan risau kerana terdapat bayaran ansuran disediakan iaitu 2 kali bayar ataupun 3 kali bayar.

Untuk lebih jimat, kami sarankan you menjadi Ahli Young Living dengan pembelian pakej Premium Starter Kits (PSK) yang mengandungi 13 jenis essential oils 5ml, 1 dew drop diffuser serta 2 paket ningxia red beserta free gift dari Young Living. Aju juga akan memberi percuma Thieves Toothpaste.

Dari pada 12 minyak yang Aju listkan di atas, you all hanya perlu beli secara berasingan 5 minyak sahaja. Yang lain terdapat didalam Premium Starter Kits (PSK)

List Harga Essential Oils (Bukan Ahli Young Living). 

Jika Ahli, you all akan dapat 24% diskaun dari harga yang tertera di bawah nie

Di dalam Set Premium Kits (PSK) terdapat :

Lavender : RM 148.68

Frankincense 5 ml : RM 186.84

Thieves : RM 214.47

Lemon : RM 71.05

Copaiba : RM 271.05

Digize : RM 206.57

Stress Away : RM 186.84 (diberi percuma di dalam set PSK)

Thieves Toothpaste : RM 65.79 (aju beri percuma untuk belian PSK)

Dew Drop diffuser : RM 396.05 (diberi di dalam pakej PSK)

TOTAL 9 items diatas : RM 1747.34.

Tapi dengan set PSK, you all hanya bayart RM 756 sahaja (tidak termasuk postage dan cod caj)

Set B : Belian berasingan

Note : pembelian berasingan ini memberi you all peluang untuk join Essential Rewards program di mana you all boleh kumpul point pembelian. Point belian ini boleh di gunakan untuk menukar dengan produk Young Living secara percuma. 

Sacred Frankincense : RM 560.53

Oregano : RM 176.32

Palo Santo :  RM 217.10

Juniper : RM 211.85

Tranquil : RM 180.27

Ortho sport : RM 219.74

Thieves Mouthwash : RM 69.74

Lavender Hand and Body Lotion : RM 130.27

Ningxia Red (2 btls) : RM 440.79

Total point semua nie ialah : 351.75

Total RM 2206.61 (Bukan Ahli)

Total RM 1677.00 (Ahli)

Dengan point nie, you all akan dapat pulangan / keuntungan : 

 1. dapat join Essential Rewards programs (ER program)
 2. dapat Reward point sebanyak 35 point (barang bernilai RM 220) yang boleh ditukarkan dengan barangan Young living secara percuma.
 3. dapat Free Gift 350 pv iaitu Patchouli, Sensation and Peace & Calming oil yang kesemua nie bernilai RM 644.73). ** nie promosi bulan Feb 2018. Setiap bulan barangnya bertukar-tukar. 

Total Bayaran untuk Kesemua ini 

Set Premium Kits : RM 756

Set B : Belian berasingan : RM 1677

Total : RM 2,433.00 (Ahli) + Free Gift bernilai RM 644.73 + Reward point sebanyak 35 point bersamaan RM 220.

Total : RM 3953.95 (Bukan Ahli)

 

Pengorderan & Pertanyaan

Boleh watsapp Aju 012-4318211

Nak face to face Consultation, Aju berada di SACC Mall Shah Alam, PKNS Shah Alam, Jusco Bukit Tinggi Klang, Empire Mall Subang Jaya.

Thank You

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge