10 Soal Jawab Soya Protein ESP

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera!

Hari ini Aju nak share tentang 10 soal jawab Soya Protein ESP antara soalan propek kepada pengedar dan dijawab oleh Nutritionist Shaklee sendiri. Aju ada lagi 46 soalan yang akan di share kemudian. Nutritionist Shaklee ini bukan nya calang-calang orang. Mereka mempunyai kelulusan Ijazah dalam bidang Nutrition dan Farmasi.

So jangan ragu-ragu dengan Shaklee yang telah bertapak melebihi 101 tahun.

Aju percaya bila sesuatu produk itu bagus, mesti ada orang nak hentam. Aju sebagai Pengedar pun kadang-kadang rasa tempiasnya. Ada juga bila orang bercerita sana sini, kita pun rasa tergugat.

Bila baca 56 fakta yang di jawab oleh Nutritionist Shaklee, rasa was-was itu hilang. Semua dah terjawab.

Baca ini dulu sama ada ianya auta ataupun fakta. Anda sendiri boleh menilainya.

[ Jangan Boikot, sebelum kenal Produk ]

 

No 1:

Pengedar Shaklee: Apa yang dimaksudkan dengan Soya Non-GMO?

Nutritionist Shaklee: Soya Non GMO ialah soya yang tidak diubah genetiknya. Bermaksud, kacang soya ini organik dan tidak mempunyai hormone tambahan. Jadi, ia dapat dikenali dan diserap oleh badan dengan

No 2:

Pengedar Shaklee: Bagaimana Isoflavon dalam kacang soya dipercayai menyerupai hormon wanita?

Nutritionist Shaklee: Ini adalah kerana bentuk molekulnya. Akan tetapi, tindak balas/kerja yang dilakukan adalah tidak sama kerana ESTROGEN dalam badan mempunyai kuasa dominan jika dibandingkan dengan phytoestrogen.

No 3:

Pengedar Shaklee: Bagaimana soya esp berfungsi untuk bantu ramai wanita yang mengandung?

Nutritionist Shaklee: kerana kandungan protein yang berkualiti tinggi. Ia membantu dalam perkembangan bayi di dalam kandungan.

No 4:

Pengedar Shaklee: Bagaimana Soya ESP untuk bantu wanita yang ingin hamil.

Nutritionist Shaklee: kerana kandungan protein yang berkualiti tinggi. Protein diperlukan dalam memperbaharui sel-sel baru yang sihat (spt: hormone untuk kesuburan & sel-sel system pembiakan)

No 5:

Pengedar Shaklee: Soya Tidak elok untuk Lelaki Fakta Atau Auta??

Nutritionist Shaklee: Auta. Tiada kajian sahih yang membuktikan soya tidak boleh diambil oleh lelaki

No 6:

Pengedar Shaklee: Bagaimana nak kenal pasti customer yang alergik kekacang sebb ader sesetengahnya tak pernah tahu yng dia alergik soya.?Selepas pembelian baru tau yang dia alergik soya

Nutritionist Shaklee: sebaiknya buat pemeriksaan darah di klinik/hospital untuk mengesan elergik kepada sesuatu makanan.

No 7:

Pengedar Shaklee: Dari segi perbidanan melayu, soya di katakan boleh menyebabkan urat sejuk dan kembang sebab ia di kategorikan dlm kekacang. fakta atau auta?

Nutritionist Shaklee: Auta. Tiada kajian sahih yang membuktikan soya boleh menyebabkan urat sejuk dan kembang.

No 8:

Pengedar Shaklee: Berapa sudu yg sepatutnya di ambil dlm sehari? ada yg kata 3 sudu, ada kata 6 sudu. kalau melebihi kuantiti ESP yg di ambil, adakah ia memudaratkan ?

Nutritionist Shaklee: sukatan yang disarankan adalah 3 sudu besar setiap hari.protein yang ada dlm ESP ialah 14gram.Individu biasanya memerlukan 50-60g protein setiap hari.Jadi, individu yang mengamalkan makanan sihat dan ditambah dgn ESP satu hidangan sudah mencukupi untuk keperluan badan.

No 9:

Pengedar Shaklee: Kenapa amik esp boleh jadi naik berat badan dan kenapa ader yang amik sembelit dan jadi sampai buasir.

Nutritionist Shaklee: Pengawalan berat badan perlu seimbang dgn kawal makan, senaman dan supplement berkesan. Jika seseorang hanya ingin kurus dgn pengambilan supplement tanpa kawal makan dan senaman; ia akan membantutkan program kurus nya dan menyebabkan berat naik.Perlu minum air banyak jika mengambil ESP agar proses serapan dan pemulihan otot menjadi lebih baik

No 10:

Pengedar Shaklee: Untuk orang nak diet, bagaimanakah pengambilan ESP? Dan waktu bila perlu ambil ESP?

Nutritionist Shaklee: Boleh diambil sebagai meal replacement di waktu pagi , 3 jam selepas breakfast. Boleh diambil sebelum sarapan dan sebelum makan malam (pengambilan makan malam dan sarapan hendaklah dikawal)

Hope lepas nie hangpa tak ragu- ragu lagi nak minum Soya Protein.. Aju minum Soya nie setiap hari untuk Gastrik Aju dan juga Aju nie jenis orang yang  tak suka makan tengahari. SoYa Protein nie la membantu mengenyangkan waktu tenghari dan stay cergas sampai pukul 6 petang balik kerja..

 

Selamat membaca ya…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge