Suplemen bagus untuk ibu hamil

Vitamin Suplemen untuk Ibu hamil

Pemakanan sahaja tidak cukup untuk ibu hamil kerana kandungan nutrisi dan khasiat terkandung dalam pemakanan harian kemungkinan mempunyai kekurangan. Oleh yang demikian ibu-ibu hamil diwajibkan dan digalakkan mengambil suplement dan vitamin untuk ibu dan bayi dalam kandungan. 

Antara suplemen yang perlu di ambil ialah: 

1. Asid Folic

Asid folic membantu untuk mencegah kecacatan kelahiran otak dan saraf tunjang. Ianya juga diperlukan untuk melindungi ibu hamil dari kanser dan strok. Ibu hamil perlu mendapatkan sekurang-kurangnya 600mikrogram (mg) setiap hari.

2. Kalsium

Ibu dan bayi dalam kandungan memerlukan Kalsium yang mencukupi untuk membantu mengekalkan tulang dan gigi yang kuat. Kalsium juga membantu sistem saraf, otot dan mengekalkan sistem peredaran darah yang sihat. Jika ibu hamil tidak mendapat bekalan kalsium yang mencukupi daripada makanan, badan akan mengambil kalsium daripada tulang dan memberikannya kepada perkembangan bayi. Kekurangan kalsium akan menyebabkan penyakit OSTEOPOROSIS, TULANG NIPIS dan meningkatkan risiko TULANG PECAH

3. Besi

Ibu hamil dan bayi memerlukan besi untuk membantu perkembangan otot. Ianya untuk mencegah anemia (sel-sel darah merah terlalu kecil dan terlalu sedikit). Besi juga mengurangkan risiko kelahiran pramatang dan berat kelahiran yang rendah. 

 4. Asid Docosahexaenoic (DHA)

DHA dikenali sebagai Asid OMEGA- 3 lemak. Ianya membantu menyokong dan perkembangan saraf otak dan mata bayi. Ibu hamil perlu mendapatkannya sekurang-kurangnya 200 miligram DHA setiap hari.

Suplemen SHAKLEE terbaik untuk Ibu Hamil

Suplemen dari SHAKLEE mempunyai SET Kehamilan Shaklee yang terbaik untuk para ibu yang hamil. Ianya mempunyai kesemua nutrisi dan khasiat seperti yang dinyatakan diatas. 

1. B-Complex– mempunyai asid folic yang mencukupi untuk ibu dan bayi dalam kandungan

2. OsteMatrix– ianya ialah kalsium yang terbaik untuk ibu hamil dan juga diambil semasa berpantang. Ianya membekalkan kalsium yang mencukupi untuk badan kita dan juga dapat membantu melawaskan sembelit selepas bersalin. Ostematrix dapat membantu semasa proses kelahiran iaitu semasa proses Contraction.

3. Zinc Complex– gabungan seperti kalsium dan serbuk alfalfa untuk menghasilkan zinc yang mudah untuk diserap oleh tubuh kita. Ianya bertindak sebagai pembentukan kolagen dengan membantu pembentukkan protein dan kolagen untuk pertumbuhan dan perkembangan kulit, kuku dan organ. Ianya juga dapat membantu menyembuhkan luka semasa kelahiran.

4.  OmegaGuard–  mengandungi minyak ikan terbaik didunia. ianya dapat membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin dan membantu perkembangan memori dan juga dapat mencegah kanser.

Salam Sayang buat anda
-Aju-

Untuk pertanyaan dan makluman lanjut mengenai produk, sila hubungi saya melalui whatsapp/telegram/sms/wechat di 012-4318211. Melalui Facebook di Aju Atelier atau melalui email di ajuatelier01@gmail.com

Disclaimer- Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge