Boleh Kontrol Panas Baran Suami?

Hadapi masalah suami panas baran? wooo…kadang-kadang perkara kecil jadi besar. Anak-anak semua jadi mangsa sikap panas baran si Ayah.

Sebelum kita nak tackle panas baran suami, Si isteri perlu tahu bahawa emosi kita ini semua di simpan di dalam setiap organ badan, kelenjar dan sistem badan kita. So lebih elok jika si Isteri buat kaji selidik sedikit. nampak kelakar kan? Tapi kita perlu tahu root cause kenapa si suami boleh jadi panas baran.

Antara sebab seseorang itu menjadi panas baran adalah disebabkan beberapa faktor. Antaranya ialah :

  1. Latar belakang keluarga. Cara beliau dibesarkan.
  2. Faktor pembesaran seperti zaman persekolahan, zaman remaja dan zaman universiti
  3. Faktor kerja. pekerjaan yang banyak stress dan hati tidak tenang boleh membuatkan seseorang jadi kepala angin
  4. Faktor kawan-kawan yang memberi pressure kepada diri. seperti mengajar lepak selepas kerja dan sebagainya.

Perkara- perkara ini membuat kan seseorang itu tidak dapat mengawal perasaan. Kita ambil contoh, bila kawan-kawan ajak lepak selepas waktu kerja. Diri nak lepak tapi terfikir keluarga dirumah yang menanti. So keinginan untuk lepak tidak dapat di lepaskan. Maka, bila balik rumah, anak-anak pula buat bising dan isteri start mengadu itu ini. Mula lah perasaan marah membuak-buak.

so first step yang perlu dibuat ialah Kenal pasti Root Cause. Kedua ialah jangan provoks kemarahan suami.

Ketiga ialah cari cara untuk meredakan kemarahan suami. Sampai bila nak mengadap mood swing suami kan??

Aju nak perkenalkan kepada kesemua isteri di luar sana untuk mengunakan Minyak Pati @ Essential Oils. 

Essential Oils ini mampu mengawal emosi dengan menenangkan badan kita. seperti yang saya terangkan diatas, emosi kita disimpan di dalam organ, kelenjar dan sistem badan.

Alarm Point perasaan marah di simpan di Liver. 

Minyak essential yang sesuai ialah Purification Oil. Didalam Purification terdapat 6 jenis Minyak essential oils. Antaranya ialah :

  1. Citronella
  2. lemongrass
  3. Rosemary
  4. Melaleuca Alternifolia
  5. lavandin
  6. Myrtle

purificationTerdapat 3 tempat di mana kelenjar kita berhubung dengan liver. Satu di abdomen badan, tapak kaki dan tapak tangan.  Rasanya lebih senang untuk di urut dan disapu di tapak kaki dan tapak tangan semasa si suami tengah berehat-rehat ataupun tidur.

Boleh cari point dimana letaknya Liver. Sapu dan Urut- urut manja di kawasan Liver tersebut.

vita flex tangan  tapak kaki

satu lagi Minyak yang paling best ialah Idaho Blue Spruce. Minyak Essential ini hanya calit atau spray di baju kerja suami. Aroma nya dapat buatkan suami tenang dan reda perasaannya.  Kalau boleh, buat jadikan cologne atau minyak wangi. Baunya sangat best.

IBS

Berapa lama nampak kesan? 

Perlu di lakukan setiap hari dan ianya bergantung pada reaksi badan seseorang.

Bila urut-urut tue dan spray-spray, berdoa pada Allah semoga kemarahan dan panas baran suami boleh hilang. Minyak ini pun datangnya dari sumber Allah swt jua. Dari tumbuh-tumbuhan yang Allah cipta. Manusia hanya mengkaji dan mengeluarkan sumbernya.

You all perlu tahu, bahawa Minyak essentail ini bertindak keatas badan secepat 22 seconds.

Jom cuba sekarang…

Harga?

Harga Retail seperti berikut :

Purification : RM 113.16

Idaho Blue Spure : RM 169.74

Untuk set ahli, Aju nak tawarkan you all membeli set EveryDay Oil (mengandungi 10 jenis oils termasuk purification) dengan harga RM 583 dan membeli Idaho Blue Spure dengan harga RM 129 sahaja.

bila jadi Ahli, you all akan dapat Set Basic starter Kit yang bernilai rm 200. Didalam nya terdapat minyak Stress Away dan slique tea. You all boleh guna stress away ini jika rasa kepenatan minda dan stress dengan anak-anak di rumah.

Order/ Pembelian?

Boleh whatsapp aju di 012-4318211. jika nak jumpa, boleh buat appoitment dengan aju. Aju available setiap malam selepas office hours iaitu selepas Maghrib.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge