Perbezaan Dietary dan Health supplement

Jom belek-belek botol vitamin yang ada di rumah. You all makan vitamin jenama apa yer? Label di Vitamin tertulis Dietary supplement atau Health Supplement.

Di rumah Aju dan semua Family Aju cuma ada Vitamin Shaklee. Vitamin ini sudah jadi turun temurun dari dulu sehingga Aju jadi seorang Pengedar Vitamin.

Aju nak cerita sedikit tentang Vitamin Shaklee ini. Kalau you all tengok label vitamin Shaklee sekarang, di bahagian bawah label, tertulis Health Supplements. Last year, label botol di tulis sebagai Dietary Supplement.

You all tahu perbezaannya? 

Mengikut definasi dari FDA (U.S. Food and Drug Administration) Dietary supplement terdiri daripada vitamins, minerals, herbs, amino acids, and enzymes. Dietary supplements dikeluarkan dalam bentuk tablets, capsules, softgels, gelcaps, powders, and liquids. Ianya merupakan makanan tambahan kepada nutrisi dan pemakanan harian kita.

Manakala, Health supplement pula ialah makanan Kesihatan yang membantu menyokong dan maintain kesihatan kita di tahap maksimum. seperti contoh, bila kita demam. kita makan panadol. Dalam masa yang sama doktor akan mengalakkan kita mengambil vitamin C untuk membantu meredakan demam seterusnya maintain kan sistem imunisasi badan dari kena serangan virus demam.

Health supplement

Diiktiraf oleh KKM

Yes. definately Suplemen Shaklee telah mendapat kelulusan KKM. Malah Roger Bernett telah berjumpa dengan Menteri Kesihatan untuk menjelaskan dan menunjukkan Landmark study yang telah dibuat oleh para saintis Shaklee.

Landmark study telah membuktikan betapa berkesan nya supplement Shaklee ini. Semua peringkat umur boleh mengambilnya.

Di setiap label vitamin shaklee terdapat pelekat number KKM yang berwarna silver. You all boleh check sendiri di laman web KKM dengan memasukkan kod halogram yang terdapat di label botol vitamin shaklee.

Awesome kan? so apa tunggu lagi. Tukar vitamin di dalam peti ais you all kepada produk vitamin Shaklee. Demi menbantu menyokong kesihatan seluruh keluarga anda.

Nak Order/ Nak Membeli? 

You all boleh watsapp Aju di 012.4318211

Aju COD ke Shah Alam, Pandamaran, Subang Jaya, Petaling Jaya dan Klang, Kg Raja Uda.

 

One thought on “Perbezaan Dietary dan Health supplement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge