Cara merawat Kulit Muka Berminyak dengan Pisang dan Madu

Selamat membaca buat semua pembaca blog Aju@VitaSyopz. Malam saya hendak berkongsi mengenai cara untuk menghilangkan minyak di muka. Kita selalunya risau dan terasa rendah diri sekiranya kita mempunyai kekurangan. Jangan terasa seperti itu. Kita adalah makhluk ciptaan Allah yang mempunyai keunikan dan keistimewaan.

Untuk merawat kulit berminyak, ini adalah petua semulajadi yang sangat mudah dan senang. ianya hanya mengunakan pisang dan madu. 

Wajah yang berminyak adalah punca utama jerawat dan noda. Kenapa kita mengunakan Pisang? ini adalah kerana pisang kaya dengan zink dan vitamin C yang dipercayai boleh membantu dalam melawan masalah-masalah kulit. Ianya juga dipercayai berkesan mengawal penghasilan minyak semulajadi di kulit.

Bagaimana hendak mengunakan pisang ini? 

Hancurkan sebiji pisang dan campurkan bersama dengan dua sudu besar madu dan beberapa titik jus lemon. Gaul sehingga rata dan kemudiannya sapu keseluruh muka sebagai masker. Biarkan selama 15 ke 20 minit. Untuk membersihkannya dengan mengunakan tuala suam dan keringkan demgan sempurna.

Haaaaa… itu lah petua orang-orang lama..

Selain itu suplemen Shaklee juga membantu.
Anda juga boleh mengunakan Vitamin C, Vitamin E dan ESP Shaklee untuk membuat Masker. Ianya juga suplemen dari alam semulajadi. Ianya sangat berkesan dan mudah. Muka nampak glowing, cerah. tiada jerawat, jeragat ataupun kulit kusam.

Salam sayang
Aju
WhatsApp/SMS: 012-4318211
 
Untuk mendapatkan penjimatan berganda, anda boleh menjadi ahli dibawah keluarga bisness ‘Aju@VitaSyopz biz team’. Anda boleh jimat sebanyak 15% hingga ke 30% jika menjadi Ahli. Selain itu, setiap bulan anda akan menerima bonus berupa Tunai yang di bank-in ke dalam akaun anda.

Untuk mengetahui dengan lebih lanjut tentang tawaran diatas, pendaftaran keahlian, mengenai produk dan juga tentang kesihatan, sila hubungi saya melalui:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge