Info Cantik: Kebaikan Vitamin C

Vitamin C untuk Kulit

Tahukah anda vitamin C (ascorbic asid) baik untuk kecantikan dan kesihatan kulit. Ini adalah kerana Vitamin C adalah sejenis vitamin yang mempunyai kolagen untuk melawat kulit dari berkedut dan mengeleber. Vitamin boleh hilang dari badan disebabkan oleh makanan ringan yang diambil. Sepatutnya kita perlu mengambil sayur- sayuran dan buah-buahan. 

Kekurangan vitamin C didalam badan boleh menyebabkan kegemukan. Unsur mineral dan vitamin yang diperlukan tubuh tidak terdapat didalam makanan ringan. Oleh itu elakkan mengambil makanan ringan tetapi perbanyakkan sayur-sayuran. Jika kita mengambil sayur-sayuran kurang dari quantiti makanan ringan maka vitamin dari sayuran tidak dapat diserap oleh tubuh. AWAS… ini perlu diingati dan jauhi dir kita, keluarga dan anak-anak kita dari memakan makanan ringan. 

Peranan vitamin C  adalah untuk mengangkat sel-sel kulit yang sudah tua. Oleh itu, kulit kelihatan jernih dan putih. Selain melindungi kulit daripada radikal bebas akibat pencemaran, vitamin C juga bermanfaat mencegah penuaan awal, menjaga kelembutan dan kekenyalan kulit dan mempercepatkan penyembuhan penyakit kulit

Seperti kata Medic Point Pharmacy, kulit merupakan satu lapisan pelindung untuk memelihara tubuh daripada pelbagai unsur yang boleh mendatangkan penyakit atau kemudaratan. Jika tidak kerana kulit yang menjadi pelindung, sudah pasti pelbagai jenis kuman dapat memasuki bahagian dalam badan dengan mudah. Oleh itu adalah penting untuk menjaga kesihatan kulit agar sentiasa baik dan sempurna. 

Untuk menjaga kulit, ianya bukan sahaja dengan memakai krim sahaja, tetapi ianya lebih dari makanan untuk dalaman badan seperti makanan tambahan iaitu suplement Vitamin C dari Shaklee. 

Kandungan Vitamin C Shaklee

Setiap Pil Vitamin C Shaklee mengandungi 7.5 hidangan sebiji buah termasuk kulitnya (500mg) dan pembebasan 1.5 vitamin C buah kedalam badan kita setiap jam.

Tetapi dengan Vitamin C Shaklee, 2 pil vitamin mampu kekal didalam plasma darah selama 24 jam (5 jam pembebasan). Setiap pil mengandungi 120mg bioflavonoid yang dikenali sebagai vitamin C complex. 

Vitamin C Shaklee Sustained release
Sustained Release Vitamin C Shaklee

Salam Sayang dari Aju@Azura
Untuk pembelian dan pertanyaan, sila hubungi saya di talian 012-4318211. Boleh pm/watsapp/ telegram/wechat
Facebook page: Aju Atelier
Email: ajuatelier01@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge