Kerosakan DNA membuat seseorang itu kelihatan Tua serta Nutrisi tidak dapat menyerap kedalam Tubuh

Salam sayang buat semua pembaca blog Aju@VitaSyopz. Penuaan sebelum waktunya amat menakutkan bagi semua kaum wanita dan juga lelaki. Bila usia mencecah 30-an pelbagai penyakit akan datang jika tidak dijaga. Oleh itu perasaan untuk mula membeli pelbagai vitamin dan makanan tambahan dilakukan demi untuk mengubah keadaan tubuh. Di dalam entri ini, Aju akan menceritakan mengenai erti penuaan, penyakit berkaitan dengan penuaan serta suplemen untuk melambatkan penuaan.

Apakah maksud Penuaan

Penuaan ini adalah satu proses perjalanan usia atau proses biology yang melanda tubuh kita. Bila seseorang itu meningkat usia, banyak perubahan terjadi kepada tubuh. Penuaan ini dianggap suatu penyakit yang menggangu mental, fizikal, biokimia dan emosi.

Pengkaji DNA telah membuat kajian dan menjumpai apabila enzim telomerase yang merangsang replikasi sel berkurangan maka seseorang akan menjadi cepat tua. Proses tua ini berlaku apabila seseorang intu mempunyai enzim telomerase yang rendah. Tanpa enzim ini DNA tidak dapat dibentuk. Kehilangan DNA menjadikan kita tua.  

Apakah kesan Penuaan terhadap kita

1. Penyakit sendi
2. Penglihatan menjadi kabur
3. Pendengaran kurang
4. Tulang akan mengecil
5. Gigi mudah tercabut
6. Daya ingatan menyerang seperti Alzheimier dan nyanyuk serta mudah lupa. 
7. Kecergasan tubuh berkurangan
8. Kemurungan atau stress menjejaskan kualiti kehidupan. 

Penyakit berkaitan dengan Penuaan

1. Masalah Penyakit Jantung

Penyakit Jantung ini berkait rapat dengan golongan yang berusia. Tetapi jangan dilupaka terdapat sebahagian kaum lelaki terkena penyakit jantung di usia muda. Apabila lelaki mula mengalami masalah sakit jantung koronari ia sebenarnya sudah mengalami simptom penuaan. Ini berlaku kerana saluran koronari jantung menjadi sempit, serum kolesterol meningkat dan peningkatan tekanan darah.

2. Obesiti dan Diabetes

Apabila proses penuaan berlaku, jisim otot semakin berkurang dan lemak semakin bertambah. Ia akan menjadikan badan seseorang menjadi kurang sasa dan kelihatan gemuk. Sensitiviti kepada insulin juga berkurangan menyebabkan gula didalam darah meningkat.

3. Masalah seksual dan alat reproduktif

Nafsu seks semakin berkurangan. Tiada lagi ereksi waktu pagi. Lelaki mula mengalami masalah prostat seperti susah buang air kecil dan jangkitan kuman pada pundi kecing. Saiz alat kelamin juga mengecil dan tahap kesuburan semakin berkurangan.

4. Tulang Mengecil

Tulang menjadi lebih nipis dan rapuh, otot menjadi lebih kecil dan lemah serta kulit akan menjadi lebih kering.

5. Mood tidak Stabil

Ini akan membuatkan seseorang itu cepat marah atau murung. Pemikiran akan menjadi lemah, menjadi cepat lupa dan cepat merasa keresahan.

Penuaan ini adalah masalah global yang harus ditangani dan dirawat. Pakar anti penuaan merasakan tua ialah satu penyakit yang harus ditangani sebelum meragut nyawa. 

Kaedah anti aging mampu mengatasi masalah ini dengan membekalkan tubuh dengan segala nutrisi dan keperluan yang diperlukan agar ia dapat masuk ke sel dan membaiki fungsi hormon dan enzim dalam tubuh. Apabila tubuh mempunyai enzim dan hormon yang berkualiti maka ia akan menjadi lebih cergas dan berfungsi dengan lebih baik, dengan kata lain tubuh akan menjadi muda semula. 

Suplemen membantu proses Penuaan

Suplemen yang betul dapat membantu melawan Penuaan ini dengan membaiki sel-sel enzim dan DNA. Apabila sel-sel dan DNA ini elok dan sihat, maka nutrisi dari suplemen yang dimakan dan makanan harian dapat diserap kedalam badan dengan lebih mudah justeru tubuh akan menjadi muda semula. 

Di Shaklee, saintis telah menemui resvetrol dan polifenol terhebat yang dapat membantu membaiki sel dan DNA.  Dua bahan ini dijumpai didalam Muscadine Grape, Purple Carrot, Elderberry dan Polygonum. Kesemua ini telah digabungkan dan VIVIX telah tercipta. Vivix merupakan suplemen ati penuaan pertama dan terbaik didunia yang digabungkan selepas penyelidikan bertahun-tahun oleh Shaklee. Vivix ini telah mendapat Anugerah Super Excellent Brand dari Book of Records kerana ramuan dan bahan yang digunakan cukup eksklusif. 

Bagaimana Vivix Shaklee melawan Penuaan

Tedapat empat mekanisma penuaan pada tahap sellular iaitu: 

1. Kerosakkan DNA

Setiap hari, sel tubuh diserang oleh hampir sejuta serangan yang merosakkan DNA. Serangan ini merosakkan pengkalan data genetik, menghasilkan satu ‘typo’ (kesilapan dari yang asal) yang akan mengganggu fungsi sel dan panjang umur. 
Ramuan didalam Vivix ini melindungi dan memperbaiki sellular DNA.

2. Pengawalan Genetik

Pengawalan genetik menyumbang kepada kemerosotan umur pada tahap sellular.
Didalam satu penemuan, ujian klinikal menunjukan ramuan Vivix mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan tahap sellular.

3. Pengeluaran Tenaga yang kian menurun oleh Sel-Sel.

Mitochondria (penjana tenaga) didalam sel menghasilkan tenaga yang diperlukan. Apabila kecekapan mitochondria menurun fungsi sel turun menurun. 
Ramuan Vivix menggalakkan biogenesis mitochondria untuk meningkatkan tahap tenaga didalam sel.

4. Penimbunan Protein AGE

Penimbunan berlebihan protein AGE (advanced glycation end products) boleh menyebabkan kerosakkan tahap sellular yang akan mengganggu keutuhan sel dan panjang umur.
Ramuan Vivix adalah 10x lebih kuat dari resveratrol (kandungan unit dalam anggur muscadine) untuk melambatkan pembentukkan protein AGE. 

Vivix ini mempunyai banyak kelebihan dan kehebatan untuk membantu kita mendapatkan kesihatan yang sempurna.Antara nya ialah membantu dalam penyakit Kanser dan Tumor 
 

Vivix Anti Penuaan


Untuk mendapatkan penjimatan berganda, anda boleh menjadi ahli dibawah keluarga bisness ‘Aju@VitaSyopz biz team’. Anda boleh jimat sebanyak 15% hingga ke 30% jika menjadi Ahli.

Selain itu, setiap bulan anda akan menerima bonus berupa Tunai yang di bank-in ke dalam akaun anda.

Untuk mengetahui dengan lebih lanjut tentang tawaran diatas, pendaftaran keahlian, mengenai produk dan juga tentang kesihatan, sila hubungi saya melalui:

19 thoughts on “Kerosakan DNA membuat seseorang itu kelihatan Tua serta Nutrisi tidak dapat menyerap kedalam Tubuh

  1. Dna makin merosot setiap hari. Jadi pengambilan vitamin adalah untuk mengawal kerosakan jadi lebih teruk. Vitamin yang paling sesuai adalah vivix. Ia merawat sel sehingga ke dna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *