Kesihatan Lelaki

 Lelaki Moden Menjaga Kesihatan

Lelaki zaman sekarang sudah pandai menjaga kesihatan diri. Ini kerana kerajaan banyak membuat iklan-iklan mengenai pengambilan makanan yang betul. Secara tidak langsung, semua rakyat malaysia sangat berhati-hati dalam memilih permakanan yang sihat demi orang-orang yang tersayang.


Hormon lelaki akan berubah setelah menjangkau usia 40an. Diumur ini, kaum lelaki akan mula mengeluh keletihan. So untuk mengelakkan ini terjadi, wahai kaum Adam yang masih muda dan belum melangkau umur 40an, sila la jaga kesihatan anda. KevinZahri, pakar nutrisi memberitahu bahawa suplemen multi-vitamin sangat penting dan perlu diambil setiap hari sebagai tambahan kepada makanan keseluruhan dan dalam proses pemilihan multi-vitamin tersebut, pastikan adanya zat makanan PENTING  keperluan untuk lelaki.

 Antara Zat Makanan yang diperlukan oleh lelaki yang disenaraikan oleh Kevin Zahri ialah:

Zat Besi– merupakan salah satu mineral yang diperlukan oleh tubuh lelaki untuk meningkatkan pengeluaran hormon testosteron dan menambah jumlah sperma. Ambiklah makanan seperti tiram  kerana ianya mampu menaikkan ghairah seks dan merangsang kepuasan seksual kerana ianya mengandungi sejenis hormon iaitu dopamine.

Vitamin B3- penting untuk melancarkan sistem peredaran darah ke seluruh tubuh dan juga membantu utk hormon seksual. Makanan yang kaya vitamin B3 seperti cendawan, ayam dan tuna 

Vitamin B6- adalah kunci nutrisi kepada peningkatan hormon lelaki. Hormon ini adalah penting untuk rangsangan seks lelaki selain mampu menaikkan libido wanita. Boleh didapati dalam Avocado dan Telur.

Vitamin E- adalah vitamin khusus utk seks. Ianya membantu dalam penghasilan hormon seks seseorang yang membolehkan seseorang itu meningkatkan penampilan, mood dan kehendak beliau. Boleh didapati didalam Almonds, kekacang dan bayam

Vitamin C- adalah antioksidan yang baik untuk melindungi kulit daripada sinaran matahari yang merosakkan.

Dari list zat makanan, antara supplement yang baik dan PENTING untuk LELAKI ialah:
1. Vitamin E– kandungannya sebanyak 400IU
2. Zinc Complex– kandungannya sebanyak  120mg
3. Omega Guard- kandungannya terdiri daripada EPA & HDA

4. Vitamin C Plus- kandungannya sebanyak 525.35mg)
5. Vita Lea– Multivitamin dan Multimineral. Mengandungi Vitamin A,C (60mg), D,E (30IU), Niacin (10mg), B6 (1mg), Zinc (7.5mg), Boron, Folate, Calcium, Riboflavin and etc.

Layari Kevin Zahri blog mengenai 5 zat makanan untuk kemantapan Si Lelaki…http://kevinzahri.com/blog/health-fitness/5-zat-makanan-untuk-kemantapan-si-lelaki

Bagaimana untuk mendapatkan set Kesihatan Lelaki ini?
Harga Set Lengkap (5 jenis Vitamin) : RM 500

Harga Basic Set (Omega Guard, Vitamin E & Zinc Complex) : RM 318.75


Harga individual produk ialah:
Vitamin E: RM 149
Zinc Complex: RM 33.75
Omega Guard: RM 136
Vitamin C: RM 92.50
Vita-Lea: RM 88.75

Untuk sebarang pertanyaan dan pembelian produk, sila hubungi saya melalui Whatsapp/SMS/Telegram di talian 012-4318211 

Boleh juga menghantar email ke: ajuatelier01@gmail.com dan juga PM dan Like FB saya di: Aju Atelier.

Disclaimer- Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge