Kurus sebelum Kahwin Bakal Suami senyum lebar

Salam sayang buat semua pembaca blog Aju@VitaSyopz. Pagi ini sambil menunggu basuh kereta saya belek-belek membaca majalah Rapi yang sentiasa ada dalam handbag. Topik yang menarik minat saya yang sering kali keluar di Rapi ialah tentang Kurus. Rapi bulan November ini mengenai Diet untuk Kurus. 

Pertanyaan dari pembaca ialah “Saya mempunyai masalah berat badan berlebihan. Saya nekad ingin turunkan berat badan memandangkan bakal melangsungkan perkahwinan awal tahun hadapan (2015). Namun kesibukan kerja menyebabkan saya tiada masa untuk melakukan senaman. Bolehkah saya turunkan berat badan dengan hanya berdiet?
Jawapan dari Rapi ialah “anda masih boleh menurunkan berat badan dengan berdiet tetapi anda tidak boleh memaksimumkan proses penurunan ini. Namun jika anda melakukan senaman, tahap otot dalam badan akan bertambah dan seterusnya akan membantu anda dalam proses untuk menurunkan berat badan dengan lebih banyak. 
Selain itu, anda juga masih boleh melakukan senaman ringan dirumah jika tiada masa untuk ke Gim. Gunakan masa lapang yang ada sebaiknya.
Pandangan dari seorang penasihat nutrisi bertauliah
Sebagai seorang penasihat nutrisi, saya ingin menasihatkan anda, selain bersenam, nutrisi perlu diambil supaya badan nampak fit dan bertenaga disaat-saat anda bakal naik pelamin. Kurus dengan selamat adalah penting. Suplemen kurus dari SHAKLEE ini bukan saja untuk kurus tapi memberi anda:

10 thoughts on “Kurus sebelum Kahwin Bakal Suami senyum lebar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge