Nak Period, Satu Badan Tak Selesa

“Aduh, sakit nya badan. Rasa nak demam pun ada, Lenguh sendi semua, dan abdomen rasa sangat tidak selesa. “

Pastinya semua dari kita wanita, pasti alami keaadaan seperti ini setiap bulan. “Jangan mandi malam cucu. Nanti sakit badan. Badan nak guna lama” . Ini antara pesanan nenek dulu. Bila dia telepon pukul 8 malam, cucu nie baru nak pergi mandi. Iyer la baru balik kerja katakan.

Tapi kedegilan ini masih berlarutan sehingga sekarang. Memang tak boleh buat apa. Tapi kita mandi air suam. On saja water heater. Sebabkan kedegilan ini lah, sakit nya sentiasa berlarutan.

Ini berlaku sewaktu period nak turun. Bila dah turun, lain pula sakit nya. Sengugut la, nak muntah la, sakit perut yang sangat terus sehingga kan kena bawa ke klinik. Tapi saya, tiada la terus mana pun. Hanya sengugut saja.

Tak kan nak tanggung nie selamanya. Kata nenek lagi ” bila dah kahwin nanti, hilang la sengugut nie semua”. Saya selalu jawab ” itu kalau kahwin. Kalau tak kahwin, sampai menapause kena tanggung sakit nya”. Nenek akan ketawa kalau cucu cakap macam nie.

Akhirnya setelah membaca beberapa buku, saya ambil keputusan untuk menggunakan minyak PPP. Nama panjang nya ialah Progessence Phyto Plus (PPP) . Ianya bukan minyak biasa, tapi Serum khas buat kaum Wanita. Sayang diri sebelum suami sayang anda.

Bagaimana minyak ini membantu?

Saya pakai minyak nie dah masuk bulan ke-3. Alhamdullilah mood semakin seimbang dan masa period atau sebelum period, semuanya berjalan lancar. Sangat aman dan tiada lagi sengugut yang memakan hati dan jiwa ini. Rasa nak demam, ketidak selesaan abdomen dan sengal tulang semakin berkurangan. Dah boleh dikatakan ‘boleh tolerate’ dan boleh lakukan aktiviti lasak walaupun baru hari pertama.

You all macam mana pula? Masih mencari dan masih ragu- ragu untuk dapatkan sebotol. Rasai lah bagaimana minyak ini transform you.

Berminat, sila wassap Aju di 012- 4318211 atau di icon wassap di main page of blog.

Semoga membantu you all buat decision.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *