Alergik Susu Laktosa pada Perut?

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera semua!

Kita ini rakyat Malaysia suka sangat minum susu. Kalau tak minum susu setiap pagi, rasa tidak sah pagi kita. Terasa kekurangan di pagi hari.

Korang rasa macam nie tak????

Ada sesetengah dari kita ini, mengalami masalah perut yang terlalu sensitif dan alergik kepada Susu yang mengandungi Laktosa. Kenapa ianya boleh terjadi?? jom kenali sejarah terjadi nya Susu Laktosa.

Sejarah Susu Laktosa

Laktosa tercipta pada susu pada tahun 1619 oleh Fabriccio Bartoletti, dan di definasikan sebagai gula pada tahun 1780 oleh Carl Wilhelm Scheele.

Secara scientifik nya Laktosa ini merupakan disakarida yang berasal dari kondensasi antara galaktosa dan glukosa, yang membentuk ikatan glikosida 1→4-β. Nama sistematis laktosa adalah β-D-galaktopiranosil-(1→4)-D-glukosa.

Laktosa dihidrolisis akan membentuk glukosa dan galaktosa.

So, siapa  kata Susu tiada Gula? So penghidap kencing manis atau diabetes, berjaga- jaga dalam pemmilihan susu. Cari Susu yang Laktosa Free dan Rendah Index Glisemik. Laktosa ini yang akan menganggu perut anda dan buat anda selalu Cirit Birit dan Berangin.

Tukar Susu Laktosa kepada Susu Soya

Susu Laktosa akan membuatkan anda Cirit Birit dan Beranging dalam perut. Setiap pagi perut jadi tidak selesa. Jalan penyelesaiannya ialah bertukar kepada Susu Soya yang berProtein tinggi ESP

Soya ESP

Ini pengalaman Aju sendiri mengenai Soya ESP. Aju memang dari kecil lagi alah dengan Susu. Bau susu pun tak boleh. Bila terbau saja mesti nak muntah. Spoil nak makan apa pun tak jadi.

Sejak 2 tahun lepas mengenali ESP nie, Aju dah mula minum Susu. Gastrik pun sudah sembuh, Kejang kaki pun sudah semakin berkurangan, kuku yang dulunya ada line putih dan kini tiada lagi serta Rambut gugur semakin berkurangan. Yang paling best, bila time period, sakit tiada. Lapar saja cari ESP. Rasa nak makan jajan or benda masa semasa period, Aju akan gantikan dengan minuman ESP campur Milo.

Sedap…..

ESP jadi kegilaan ramai kerana kandungannya yang hebat. Protein dari Soya adalah yang terbaik kerana TIADA KOLESTEROL dan HORMON PEMBENTUKKAN. Ini yang membuatkan ESP sesuatu yang istimewa dan HEBAT.

Nutrisi di dalam ESP

Terdapat 9 jenis asid Amino seperti Lysine, Leucine, Isoleucine, Valine, Phenylalanine dan banyak lagi. Selain itu terdapat Kalsium, Sodium, Niacin, Pantothenic Acid, Thiamin, Riboflavin, Iron dan B6.

Setiap hidangan ESP (3 sudu ESP) mengandungi 105 kcal Energy dan 14.0g Protein.

Minum ESP 3 sudu samap seperti makan daging, makan telur dan 12 gelas susu.

Sedapkan serta banyak khasiatnya..Betul tak?

rasa nak ORDER??

Order ESP

Untuk membuat pengorderan, sila hubungi Aju di talian 012-4318211 untuk pembayaran dan pembelian.

Jika anda berminat, boleh masuk jadi ahli, Hanya rm79 termasuk dengan kits dan penghantaran melalui pos ataupun darat.

Sekian,

Salam Sayang

Aju Atelier

Tel: 012-4318211